Aparatul de analiză moleculară RT PCR pentru testarea Covid-19, achiziționat de Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, funcțional de astăzi

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc anunță că astăzi, 10 august 2020 a fost pus în funcțiune aparatul de analiză moleculară RT PCR pentru testarea Covid-19, achiziționat de Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc.

Edilul transmite că decizia de finanțare a Spitalului Municipal pentru achiziția unui echipament pentru testare coronavirus a fost luată de Consiliul Local Câmpulung Moldovenesc la sfârșitul lunii martie. Suma totală a fost de 433.000 de lei, din care 265.000 de lei au fost alocați de comunele Moldovița, Vatra Moldoviței, Frumosu, Vama, Pojorâta, Sadova, Fundu Moldovei, Breaza, Moldova Sulița și Izvoarele Sucevei, iar 168.000 de lei din bugetul local al municipiului Câmpulung Moldovenesc.
Spațiul pentru amplasarea aparatului și a echipamentelor auxiliare, respectiv pentru noul laborator de biologie moleculară, a fost amenajat în incinta ambulatoriului de specialitate (Policlinica) și are o suprafață totală de 105 metri pătrați. Amenajarea spațiului s-a finalizat la sfârșitul lunii mai și a costat 150.000 lei din bugetul local al municipiului.
Licitația publică pentru închirierea spațiului amenajat in Policlinică și a echipamentului pentru testare a avut loc în data de 26 iunie și a fost câștigată de Dorna Medical. Contractul de închiriere a fost semnat în data de 21 iulie, dată după care s-a inceput obținerea avizelor necesare funcționării laboratorului molecular.
Primarul Mihăiță Negură a mai spus că Dorna Medical a achiziționat un extractor, care corelat cu lucrul în două schimburi va mări capacitatea de testare a laboratorului din Câmpulung Moldovenesc, la câteva sute de teste pe zi.
”La acest laborator de analiză moleculară vor fi testați gratuit pentru Covid -19 pacienții Spitalului Municipal și cei ai Spitalului de Psihiatrie din municipiu, dar și din alte unități medicale, în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Vreau să mulțumesc încă o dată tuturor primăriilor sus menționate care au contribuit la achiziționarea acestui aparat”, a transmis Mihăiță Negură.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.