Apel pentru donații, pentru reconstrucția cabanei ”Gigi Ursu” din Vatra Dornei”, cea mai veche cabană privată din România

Pe timpul nopții trecute și în această dimineață, când proprietarii cabanei cunoscută în zona Vatra Dornei, ca fiind cabana ”Gigi Ursu”, asistau neputincioși la  mistuirea de flăcări a cestei destinații turistice selecte, ”cea mai veche cabană privată din România”, ei  și-au găsit timp să transmită pe conturile de socializare apeluri către cei care au trecut de-a lungul anilor pragul acestei unități de primire turistică, bizuindu-se pe ei, pentru a contribui la reconstrucția și repunerea în circuitul turistic al clădirii.

Redăm parte din apelurile transmise pe facebook de către Gabriela Ursu, administrator la cabanei ”Gigi Ursu”:

”Dragii noștri,
Cabana Gigi Ursu arde chiar în acest moment. Cea mai veche cabană privată din România a ars din temelii o dată cu peste 50 de ani de tradiție cultură și istorie.
Acum avem nevoie de ajutorul vostru mai mult decât oricând!

Nu a mai rămas nimic din lăcașul de tradiție și istorie care a fost Cabana Gigi Ursu. Pentru reconstrucție puteți dona aici : RO63BTRLRONCRT0364143701
Gabriela Ursu
Mulțumim tuturor pentru gânduri, întrebări și inițiativa de a dona!
Pentru informații despre donații puteți suna la : 0725533533”

Când a pornit incendiul în cabană nu era nici un turist. O persoană a văzut cum, din zona centralei de la demisol au izbucnit flăcările iar imediat, cablurile electrice au început să arunce împrejur scântei și flăcări. Era singura persoană din apropierea clădirii dar, cum reiese din comunicatul pompierilor, focul a fost anunțat de altcineva, aflat la o distanță mare de cabană, care a văzut incendiul și a sunat la 112.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *