APM Suceava a pornit ofensiva pentru combaterea ambroziei

Agenția pentru Protecția Mediului Suceava informează cetățenii și autoritățile administrației publice locale, de la nivelul județului, despre necesitatea combaterii plantei invazive Ambrosia Artemisiifolia – iarba pârloagelor, având în vedere faptul că ne aflăm în prag de primăvară, când sunt posibile cele mai eficiente lucrări de îndepărtare/extragere a acestei plante puternic alergene.

Într-un comunicat de presă transmis de directorul executiv al APM Suceava, Maria Mădălina Nisotor, în data de 22.02.2022, UAT-urile din județ au fost notificate cu privire la obligațiile legale care le revin pentru prevenirea, combaterea şi distrugerea buruienii ambrozia.

”De asemenea, le reamintim și administratorilor drumurilor publice, căilor ferate,ursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole că, în conformitate cu legislația actuală, au obligaţia să desfăşoare lucrări de prevenire, combatere şi distrugere a buruienii ambrozia.

Aceste acțiuni sunt necesare datorită răspândirii tot mai mari a ambroziei, precum și a sesizărilor din partea cetățenilor care fac alergie la această plantă, lucru confirmat și de statisticile medicale.

Există două acte normative ce trebuiesc respectate şi aplicate: Legea nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia şi H.G. nr. 707/2018 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia”, se arată în comunicatul de presă transmis de APM Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.