Aprecieri deosebite pentru Spitalul Județean Suceava din partea doctorului Wargha Enayati, fondatorul Rețelei private de sănătate REGINA MARIA

Doctorul Wargha Enayati, fondatorul Rețelei private de sănătate REGINA MARIA a vizitat la sfârșitul săptămânii trecute Spitalul județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava și a postat pe pagina sa de socializare cuvinte apreciative la adresa instituției medicale sucevene.

Astfel, într-o postare de acum două zile doctorul de origine germană dar cu studii de medicină în România, a  transmis că: ”Azi am fost la Spitalul județean din Suceava. Am fost impresionat, fericit și încurajat de ce am văzut.  Este probabil cel mai frumos și bine organizat spital din România (gândindu-mă  atât la cele private cât și cele de stat), cu o infrastructură aproape perfectă. 260 de medici cu echipele lor lucrează într-o atmosferă demnă  și profesionistă . Îl  felicit pe directorul spitalului, domnul Vasile Rîmbu, pe directorului medical, doctorul Mircea Macovei, pe primarul  orașului Suceava și președintele  Consiliului Judetean Suceava, domnul Gheorghe Flutur. Au lucrat probabil 10 ani, dar a iesit un proiect frumos. Deci… SE POATE”.

 

Wargha Enayati este fondatorul Rețelei private de sănătate REGINA MARIA, medic specialist în cardiologie. De origine germană, a început Facultatea de Medicină în Regensburg, Germania și a absolvit Facultatea de Medicină de la Cluj.  Specializarea de cardiologie și-a făcut-o la spitalul Fundeni din București.

S-a născut în 1964 în Germania, provine dintr-o familie de origine iraniană, și are triplă cetățenie: Germană, Iraniană, Română. A venit în România în 1983, în plin regim comunist, atras de viața și activitatea Reginei Maria a Romaniei și legătura ei cu Credința Bahá’í. Timp de un an a studiat limba română la Suceava și apoi alți cățiva ani a făcut medicina la Cluj.

În 1990 a venit Revoluția iar Dr. Enayati a fost unul dintre puținii germani care au terminat facultatea și a rămas în România. A venit la București unde a făcut specializarea în cardiologie la Spitalul Fundeni.

Dr. Enayati a fondat în 1995 Centrul Medical Unirea (CMU), deținând de-a lungul acestor ani funcția de Președinte.  Din 1996 și 1997 Dr. Enayati este Medicul Ambasadei Germaniei la București și a birourilor Lufthansa la București. În 2007 a adus în acționariatul Centrului Medical Unirea fondul de investitii 3i, unul dintre giganții mondiali din domeniu.

A fost finalizat în prima parte a anului 2010 procesul de vânzare a unei participații majoritare către fondul de investiții Advent International. Este vorba de cea mai amplă tranzacție de pe piața serviciilor medicale private din România la această dată. Odată cu fuziunea cu Euroclinic la începutul anului 2011, și cu acordul Familiei Regale, Centrul Medical Unirea a devenit Rețeaua privată de sănătate REGINA MARIA, cea mai mare rețea privată de sănătate din România.

Tot în 2010 experiența profesională acumulată și un vis de lungă durată au dat naștere Fundației Regina Maria. Proiectele Fundației se adresează persoanelor aflate în dificultate prin intermediul a două mari direcții: sănătate și educație. Dr. Enayati este căsătorit cu Mitra Tai și au trei copii: Anis Rareș, Sheida Taina, Hoda Maria

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *