Mopan Suceava
Actualitate

Aproape 10 metri cubi de cherestea fără acte, confiscați de polițiști la Sucevița

La data de 23.05.2023, în jurul orei 14.45, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, desfășurând activități în cadrul acțiunii dispuse de către IPJ Suceava, pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, au oprit pentru control pe DN 17A, pe raza comunei Sucevița, o autoutilitară condusă de către un bărbat din comuna Marginea.

S-a constatat că șoferul transporta materiale lemnoase, respectiv cherestea specia rășinoase, el recunoscând că nu deține aviz de însoțire.

S-au efectuat verificări în aplicația SUMAL CONTROL, rezultând că pentru autoutilitara în cauză nu a fost emis aviz de însoțire al materialelor lemnoase la data de 23.05.2023, fapt pentru care i s-a solicitat conducătorului auto să se deplaseze la punctul de descărcare Canton Silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea, unde personalul silvic a inventariat încărcătura.

S-a constatat că în autoutilitara se afla cantitatea totală de 9,57 metri cubi de cherestea rășinoase, din care 7,44 metri cubi brad și 2,13 metri cubi molid.

Șoferul a fost sancționat contravențional conform iar cantitatea de 9,57 mc lemn cherestea specia rășinoase în valoare de 4.880 lei a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Întrucât lungimea încărcăturii de materiale lemnoase depășea dimensiunea autoutilitarei, conducătorul auto a fost sancționat contravențional în plus, conform OUG 195/2002.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *