Aproape 110 metri cubi de lemn fără acte confiscat de la firma Trans Wood din Pojorâta. Societatea a fost amendată cu 23.000 de lei

În perioada 05.02 – 07.02.2020, în baza datelor şi informaţiilor deţinute în cadrul Planului Comun de Acţiune „Scutul Pădurii 2018”, polițiștii din cadrul IPJ Suceava – Serviciul de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice în cooperare cu lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control la S.C. Trans Wood S.R.L. cu sediul social în Pojorâta, punctele de lucru din Pojorâta și Iacobeni, administrată de Cosmin B., pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase.

Cu ocazia verificărilor, echipa de control a constatat faptul că societatea sus-amintită a expediat fără avize de însoțire a materialului lemnos cantitatea de 47,00 metri cubi lemn rotund rășinoase din depozitele societății, a expediat cantitatea de 48, 00 metri cubi lemn rotund rășinoase cu avize de însoțire din care nu rezultă proveniența legală și a primit în depozitul societății cantitatea de  12,80 metri cubi lemn rotund fag cu avize de însoțire din care nu rezultă proveniența legală.

De asemenea, s-a constatat faptul că societatea nu operează la zi și în ordine cronologică în registrul de evidență a materialului lemnos avizelor de însoțire, nu respectă obligația legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate în punctul de lucru și operează în mod eronat datele în aplicație.

S-a dispus sancţionarea contravenţională a S.C. Trans Wood SRL, aplicându-se 4 sancţiuni contravenționale în valoare de 23.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de: 95,40 metri cubi lemn lucru rășinoase în valoare de 16.400 lei și 12,80 metri cubi lemn rotund fag în valoare de 2.560 lei.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *