Aproape 14.000 de vizitatori la ”Noaptea Muzeelor”, în spațiile Muzeului Național al Bucovinei, cel mai mare număr de până acum

13.909 de vizitatori au trecut aseară pragul spațiilor deschise de Muzeul Național al Bucovinei în cadrul manifestării ”Noaptea Muzeelor”. Este cel mai mare număr de vizitatori dintre toate edițiile de până acum.  În 2019 au fost7418 vizitatori iar în 2021, 12.597 de vizitatori, în 2020 manifestare neputând fi organizată din cauza pandemiei covid.

Muzeul Național al Bucovinei a marcat manifestarea ”Noaptea muzeelor”, prin deschiderea către public a cinci dintre obiectivele sale dar și prin organizarea de evenimente inedite.

În premieră, la Muzeul de Istorie s-au deschis pentru vizitare depozitele cu patrimoniul de ceramică arheologică.

La Cetatea de Scaun, prof. Johannes Raimund Onesciuc a susținut un concert de pian și Ana Creangă a oferit un moment muzical de excepție la chitară.

La Hanul Domnesc, publicul s-a putut delecta cu un concert de muzică clasică susținut de TRIO ROYAL.

Din numărul total de vizitatori, cei mai mulți au fost la Muzeul de Istorie – 3830, urmat de Muzeul de Științele Naturii – 3573, Cetatea de Scaun – 3212, Hanul Domnesc – 1924 și Muzeul satului Bucovinean – 1370.

”Mulțumim vizitatorilor care au fost alături de noi și îi așteptăm în continuare să participe în număr cât mai mare la manifestările organizate de Muzeul Național al Bucovinei”, este mesajul transmis de conducerea principalei instituții muzeale din județul Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *