Aproape 20 de ari de vegetaţie uscată arsă în urma unei ţigări aruncate din tren, la Costâna

Ieri după amiază, 3 aprilie 2019, la ora 15:20 polițiștii SPR 5 Dărmănești au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 de către un bărbat de 30 ani, din municipiul Rădăuți cu privire la faptul că în pădurea aparținând Ocolului Silvic Pătrăuți, de pe raza localității Costâna, a luat foc vegetația uscată de pe o suprafață de teren.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat faptul că la faţa locului s-au deplasat 4 autospeciale I.J.S.U. Suceava cu un număr de 26 de pompieri și 4 autoturisme aparținând Ocolului Silvic Pătrăuți, constatându-se că incendiul s-a propagat pe o suprafață de aproximativ 1400 m2 pădure, arzând doar vegetația uscată, fiind lichidat în scurt timp.

În urma incendiului nu au rezultat victime omeneşti și nici pagube materiale. Nu a existat pericolul propagării spre casele de locuit, zona nefiind populată.

În urma verificărilor efectuate de către echipajele  pompierii de la ISU Suceava, s-a stabilit că sursa probabilă de aprindere a incendiului a fost o țigară aruncată din tren, terenul pe care s-a propagat incendiul aflându-se lângă calea ferată ce tranzitează zona.

În cauză nu există suspiciuni cu privire la săvârșirea unei infracțiuni.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *