Actualitate

Aproape 4000 de suceveni vindecați de coronavirus. Întrebare despre morții pandemiei, la care așteptăm răspuns de la Direcția de Sănătate Publică

3956 suceveni vindecați de coronavius, 316 cazuri active.  Total infectați 4769,  316 bolnavi în evoluție,  497 de de suceveni care nu intră în statistică: Au murit ori ce s-a întâmplat cu ei? O situație a deceselor, care să închidă calculul aritmetic sunt o suită de întrebări care și le-au pus mulți dintre noi,  omenii,

Cifrele statistice furnizate de Prefectură, preluate de la Direcția de Sănătate Publică Suceava devin, de la o zi la alta tot mai irelevante, Un calcul aritmetic simplu: 4769total infectați, minus 3956 de suceveni vindecați, face  un rest de 813. Din aceștia, scădem 316 cazuri de Covid 19 în evoluție și rezultă că 497 de cazuri de infectare cu noul coronairus în județul Suceava care trebuie să se reăsească în statistică.

Acest număr  nu  poate fi altcumva pus decât în categoría deceselor. Doar că numărul de decese nu se comunică de mai bine de o lună la nivel județean.  Există un grup de comunicare strategică,care folosește informațiile puse la dispoziție de direcțiile de sănătate publică și care le folosește potrivit indicațiilor.  

Până atunci să folosim informațiile publice publicate ce Instituția Prefectului, Județul Suceava:

Astăzi, 11.08.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3956 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 2 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 20 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 491 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 132 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 132 pacienți sunt în zona tampon și 227 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 132 pacienți diagnosticați Covid- 19, 82 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 38 forme ușoare, iar 12 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care patru sunt ventilați mecanic.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 73 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 5 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări. 

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 36446 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 325 de persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 418 de persoane.

La data prezentului comunicat, conform raportării DSP Suceava, în județul Suceava sunt 316 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

         

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 31 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 42 au câte un caz în evoluție, 25 au sub cinci cazuri în evoluție, 10 au sub zece cazuri în evoluție iar 6 au peste zece cazuri în evoluție.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *