Aproape 62 de metri cubi de lemn transportat ilegal, confiscat la Marginea de Garda Forestieră

Garda Forestieră Suceava a transmis un comunicat de presă în care se arată că în după-amiaza zilei de 13.03.2020, în urma unei sesizări telefonice, delegați ai Gărzii Forestiere Suceava împreună cu lucrători din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea au efectuat verificări pentru stabilirea provenienței materialului lemnos ce era transportat de către un ansamblu de vehicule, specializat transportului forestier, ce aparținând unei societăți din localitatea Marginea, întrucât exista suspiciunea existenței unui transport ilegal de lemn.

În consecință, cu ajutorul aplicației SUMAL, a componentelor precum IWOOD-Tracking, precum și a altor mijloace de probă, s-a dispus confiscarea cantității de 61,70mc lemn rotund rășinoase, fiind predat structurii silvice cele mai apropiate, respectiv O.S. Marginea, așa cum prevede legislația din domeniu. Proveniența  materialului lemnos este încă incertă, din zona de transport fiind fond forestier privat pentru care se asigură servicii silvice pază cu o structură silvică privată cât și fond forestier de stat, urmând ca cercetările să-și urmeze cursul legal.

Garda Forestieră Suceava salută inițiativa civică pentru prevenirea și combaterea faptelor ce pot fi clasificate delicte silvice,  în perioada ce va urma în cooperare cu Inspectoratul Județean de Poliție Suceava, precum și cu Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava, va continua patrulările în scopul de a preveni cât și de a combate delictele silvice, atât pe cuprinsul pădurii cât și pe drumurile publice.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *