Aproape 9 metri cubi de cherestea fără acte, transportată ilegal, confiscată la polițiști la Râșca

Marți dimineață, pe la ora 7.00, polițiștii din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei au oprit pentru control o autoutilitară având suspiciunea că ar transporta sub protecția prelatei cherestea fără documente, ocazie cu care au fost constatate următoarele: 

La volanul autoutilitarei se afla V.F., de 42 ani, din comuna Râșca, căruia i s-a cerut să deschidă prelata de pe remorca autoutilitarei, aici fiind descoperită cheresteaua. Fiind întrebat de documente de însoțire a materialului lemnos, bărbatul  a declarat că nu deține avize.          

S-a procedat la interogarea sumal prin aplicația mobilă sumal control și platforma sumal web ocazie cu care s-a constatat că pentru autoutilitară nu este generat nici un cod-aviz. S-a solicitat sprijinul Ocolului Silvic Râșca, care a delegat un reprezentant să inventarieze cantitatea  de cherestea. În urma inventarierii, conform carnetului de inventariere, a rezultat un volum de 8,76 m3 cherestea tivită specia brad.

Șoferul a fost sancționat cu o amendă de 1000 de lei, iar cheresteaua, în valoare de 5.600 de lei a fost confiscată, fiind predată în custodia Ocolului Silvic Râșca.

 

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *