ARBORII DE TUIA DIN FAȚA SPITALULUI AU DISPĂRUT PESTE NOAPTE, AU SUPRAVIEȚUIT DOAR 7

Ieri anunțam că o echipă de lucrători silvici au marcat arborii de tuia care străjuiesc intrarea principală în spitalul județean, în vederea tăierii acestora. Operațiunea de defrișare chiar s-a produs, începând cu după amiaza zilei de ieri. Azi dimineață, falnicii copaci ce au străjuit aproape jumătate de veac calea spre intrarea principală a Spitalului Județean de Urgență dispăruseră cu totul. Nici măcar cioatele nu mai rămăseseră, fiind extrase din pământ cu utilajele performante aduse în acest scop de către defrișatori. Doar un vag miros de rășină mai aducea trecătorilor aminte de faptul că peste 40 de copaci au existat acolo, veștejiți, e drept, până cu o zi în urmă. Au fost salvați de la tăiere doar 7 arbori, plantați pe micul tăpșan din laterala intrării principale în unitatea spitalicească, care își păstraseră coroana verde.
Copacii s-au veștejit brusc în primăvara acestui an, cel mai probabil din cauza soluției saline utilizate pentru deszăpezirea căilor de acces a automobilelor, către Unitatea de Primire a Urgențelor și către Ambulatoriul spitalului.
Managerul Spitalului Județean Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat anterior că arborii bolnavi care vor fi tăiați nu vor fi înlocuiți cu alții, vizându-se unei zone cu gazon mai extinsă, de o parte și de alta a principalei căi de acces către clădirea spitalului.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *