Arestul IPJ, umplut ieri de bătăuși din Adâncata și Marginea. Nu mai puțin de 11 indivizi și-au petrecut noaptea în celule

Două ”echipe” de bătăuși, una de la Adâncata, cealaltă de la de la Marginea au umplut peste noapte arestul poliției județene, nu mai puțin de 11 ”oaspeți” fiind introduși în Centrul de Arest al IPJ în aceeași zi.  

Astfel, urmare la fișa de eveniment a SPR 8 Adâncata din data de 08.09.2020, în urma probatoriului administrat s-a dispus extinderea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „violare de domiciliu”, „amenințare”, „tulburarea ordinii și liniștii publice” și „distrugere”, după ce, la data de 16.09.2020, prin ordonanța organelor de cercetare penală ale poliției, confirmată de procuror la aceeași dată, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecții Cuțitar Ion, Nergheș Gică Florin, Zlatar Elvira Elena și Catargiu Veronica Maria pentru comiterea  infracţiunilor de „lovirea sau alte violențe” și „tulburarea ordinii și liniștii publice”, Catargiu Călin Marian, pentru comiterea infracţiunilor de „lovirea sau alte violențe”, „tulburarea ordinii și liniștii publice” și „distrugere” și Cuțitar Ion Valentin pentru comiterea  infracţiunilor de „lovirea sau alte violențe” și  „tulburarea ordinii și liniștii publice”.

 Față de cei șase suspecți s-a dispus reținerea pentru 24 de ore, în baza ordonanțelor de reținere, fiind introduși în CRAP din cadrul IPJ Suceava.

La 17.09.2020, cei în cauză au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, față de aceștia luându-se măsura preventivă a controlului judiciar.

În același fel,  urmare la fișa de eveniment a SPR 3 Marginea din data de 30.08.2020, în urma activităților desfășurate și a probatoriului administrat, s-a stabilit faptul că la data de 30.08.2020, în intervalul orar 21:30-22:00, Luțu Arhip și Luțu Constantin-Cristian s-au întâlnit în drumul public, respectiv pe strada Zorilor din comuna Dornești, cu Luțu Marcel, Bobu Tiberiu-Marcel și Luțu Claudiu-Marian  iar ca urmare a unui conflict mai vechi între familiile acestora, ei s-au încăierat, lovindu-se reciproc, folosind obiecte contondente, fiindu-le astfel provocate leziuni traumatice, conform certificatelor medico-legale din data de 03.09.2020, acte de violență prin care a fost tulburată ordinea și liniștea publică.

De asemenea, numitul Luțu Arhip a distrus, prin aruncarea cu pietre, trei ochiuri ale unui geam al imobilului de domiciliu aparținând numitului Luțu Marcel, producând astfel prejudiciu persoanei vătămată.

La 17.09.2020 au fost audiați în calitate de suspecți Luțu Arhip, Luțu Constantin-Cristian, Luțu Marcel, Bobu Tiberiu-Marcel și Luțu Marcel, aceștia prezentând versiuni diferite ale evenimentului.

Prin ordonanțele organelor de cercetare penală ale poliției judiciare s-a dispus reținerea suspecților, pentru o perioadă de 24 ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de „încăierare” și „tulburarea ordinii și liniștii publice”, urmând ca în cursul zilei de astăzi, susnumiții să fie prezentați procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, în vederea dispunerii măsurilor legale. Au fost depuși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Suceava.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *