Mopan Suceava
Cultural

Arheologi și restauratori pentru o zi, la Cetatea de Scaun a Sucevei. Program de educație muzeală dedicat elevilor din clasele V – XII

Muzeul Național al Bucovinei lansează o nouă temă de educație muzeală pentru grupurile de elevi care vin să viziteze Cetatea de Scaun a Sucevei.

În perioada 14 – 24 mai 2024, la Cetatea de Scaun a Sucevei, se derulează o nouă ediție a atelierului de educație muzeală „Micii arheologi și restauratori la Cetatea de Scaun a Sucevei”, dedicat elevilor din clasele V – XII.

Participanții la acest atelier vor avea posibilitatea să descopere în cetate locuri special amenajate cu nisip, în care au fost îngropate fragmente ceramice. Activitatea va fi desfășurată în echipe, fiecare copil fiind implicat în toate etapele de derulare a atelierului, de la descoperirea pieselor, până la reconstituirea unui vas ceramic.

Pentru informații suplimentare și pentru programări puteți suna la numărul de telefon 0784 275644 sau pe adresa noastră de email: cetate@muzeulbucovinei.ro

„Haideți la Cetatea de Scaun a Sucevei. Vă facem arheologi și restauratori pentru o zi!

Scotocim Cetatea, și pe față și pe dos, în căutarea de comori arheologice care să ne destăinuie povești nemaiaflate până acum!

Dragi copii, vă așteptăm la muzeu!”, este mesajul transmis de arheologi.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *