Arhiepiscopia Sucevei, despre starea de sănătate a IPS Calinic: a contactat virusul Covid 19, dar în acest moment nu este spitalizat.

IPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a contactat virusul Covid 19, dar în acest moment nu este spitalizat.  Agenția de știri a Patriarhiei Române, BASILICA.ro a transmis comunicatul Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților:

”În urma apariției unor informații în spațiul public privind starea de sănătate a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, facem următoarele precizări:

  • La acest moment, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic nu este spitalizat, ci urmează un tratament medical și proceduri specifice după ce a fost diagnosticat și tratat corespunzător în urma contactării virusului Covid-19; precizăm totodată că Înaltpreasfinția Sa nu a fost niciodată intubat sau într-o stare gravă.
  • Înaltpreasfinția Sa mulțumește respectuos tuturor celor care l-au susținut cu rugăciunile: ierarhi, monahi și monahii, preoți, credincioși și credincioase, tineri și bătrâni, elevi și studenți, în această perioadă dificilă.

Dumnezeu să ne aibă în sfânta Lui pază!”

Clarificările din comunicat au fost transmise după ce, mai multe zile la rând, au circulat informații contradictorii, unele sumbre, despre starea de sănătate a Înaltpreasfințitului.

Reamintim că pe 17 septembrie 2021, părintele protosinghel David Oprea, coordonator al cabinetului Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic al Sucevei și Rădăuților a murit în urma complicațiilor suferite din cauza infectării cu Covid-19. Părintele David a murit la vârsta de 47 de ani.

 

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *