Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților: Starea de sănătate a maicilor Mănăstirii Dragomirna este una stabilă. Ele au fost izolate în chilii special amenajate, mănăstirea este în carantină

În data de 5 aprilie 2020, au fost recoltate probe pentru nouă viețuitoare din Mănăstirea Dragomirna care prezentau o simptomatologie susceptibilă de infectarea cu Covid-19. În urma testării, rezultatul a fost transmis ca fiind pozitiv, așa cum s-a primit înștiințare în ziua de marți, 7 aprilie.
Ca urmare, la fața locului a sosit un echipaj din partea Spitalului Județean Suceava în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică, stabilindu-se izolarea respectivelor maici în chilii special amenajate, precum și intrarea mănăstirii în carantină. Totodată s-au stabilit măsuri igienice și de prevenție în noul context, pe care să se plieze întregul program intern al mănăstirii.
Starea de sănătate a maicilor este una stabilă, drept pentru care nu s-a instituit măsura spitalizării lor, urmând ca ele să fie monitorizate permanent. În funcție de evoluția situației, se va stabili dacă este necesară testarea și a celorlalte viețuitoare ale mănăstirii.
Obștea Mănăstirii Dragomirna se roagă lui Dumnezeu pentru vindecarea grabnică a maicilor și pentru sănătatea tuturor celor bolnavi din spitale și casele lor.
Mănăstirea adresează mulțumiri personalului medical și autorităților locale pentru deschiderea pe care au arătat-o în gestionarea cu înțelepciune a acestei situații.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *