ARMA MEDIEVALĂ ŞI ROLUL EI, ATELIERE ISTORICO-DIDACTICE LA CETATEA DE SCAUN A SUCEVEI
Muzeul Bucovinei, prin specialiştii Serviciului Cetatea de Scaun a Sucevei, organizează în perioada 1 – 15 august 2018, şa Cetatea de Scaun, atelierul istorico-didactic Arma medievală şi rolul ei.
În cadrul atelierului istorico-didactic se vor desfăşura activităţi teoretice şi practice cu referire la arsenalul militar din Evul Mediu. Participanţii vor putea participa la ateliere de: tras cu arcul, confecţionat arcuri, confeţionat cămăşi cu zale, confecţionat săbii, ateliere de desen pentru participanţii mai mici şi prezentări intercative. Prin discuţiile interactive cu specialiştii muzeului vor descoperii lucruri inedite despre cele mai competitive arme din perioada evului mediu precum: arbaleta, catapulta, buzduganul, tunul sau arme uşoare de corp precum sabia, arcul, pumnalul, suliţa etc.
De asemenea vor putea afla detalii despre armura integrală sau părţi din suprafaţa protejată a corpului luptătorului, care era compusă din cămaşă cu zale, coif, cotiere, scut, apărători de braţe şi genunchiere şi care îndeplinea şi rol de mijloac de apărare.
Toţi cei intersaţi să participe la atelierele organizate la Cetatea de Scaun a Sucevei pot obţine informaţii suplimentare privind manifestarea, taxa de participare, înscrierile şi programul la telefon 0771592249 sau la Casa Custodelui de la la Cetatea de Scaun.
Taxa de participare? Institutia nu este nelucrativa? Nu este bugetara, adica traieste din banii publici, iar copiii sunt tocmai ai publicului care plateste impozite?
Dar, desigur, daca se dau informatii si despre spada lui Stefan, ”practic sora geamănă a celei cunoscute de români de la Muzeul din Topkapî”, atunci merita.