Arsenal” din Primul Război Mondial descoperit în pădure, la Brodina

Ieri dimineață, după ora 8.00, Poliția orașului Vicovu de Sus a fost sesizată prin 112 de către un bărbat de 64 de ani, din comuna Brodina, cu privire la faptul că într-o zona împădurită în locul denumit „Ciumârnari” de pe raza satului Falcău al comunei, a găsit un proiectil.

Polițiștii care au venit la fața locului au constatat că în zonă a rămas timp de mai bine un secol îngropat în pământ, un adevărat „arsenal”.

Pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați a fost identificat un proiectil exploziv, calibru 122 mm, 139 cartușe infanterie calibru 7,62mm, 29 cartușe infanterie calibru 7,92mm, 30 tuburi de cartuș infanterie calibru 7,62 mm, un tub cartuș semnalizare,  un cartuș infanterie calibru 9mm, o armă nefuncțională din primul război mondial.

Proiectilul exploziv, arma și cartușele infanterie au fost identificate, ridicate și transportate în vederea depozitării și distrugerii de către echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al Județului Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *