Arsenalul activistului de mediu Tiberius Vatamaniuc. Percheziții la proprietățile sale din Sucevița. Un pistol, o macetă și o sabie, precum și o colecție de coarne de cerb descoperite de polițiști în casa acestuia

La data de 22.10.2021, organele de cercetare  ale politiei judiciare din cadrul SAESP –IPJ Suceava s-au sesizat  din oficiu  cu  privire la săvârşirea infracţiunilor de „nerespectarea regimului armelor şi  muniţiilor”, și  „uz de arma fără drept”, reținându-se faptul că Tiberius  Gheorghe – Octavian Vatamaniuc din Sucevița. cunoscut în ultima perioadă ca important activist de mediu, care luptă, alături de alți suceveni, precum Daniel Bodnar din Rădăuți și Tiberiu Boșutar din Moldovița, împotriva tăierilor ilegale, deține fără drept un pistol, posibil letal  pe care l-ar  fi folosit in seara de 20.10.2021, pe raza localității  de domiciliu.

La aceeași dată au fost  obținute trei  mandate de percheziții  domiciliare la locuința de domiciliu, respectiv magazinul deținut de Tiberius – Gheorghe – Octavian Vatamaniuc, precum și  la locuința de domiciliu  a unei  persoane din anturajul acestuia, unde au  fost  obținute date că s-ar putea găsi  arma in cauza.

În dimineața zilei  de 24.10.2021, începând cu  orele 06.00, cu  sprijinul  unei grupe din cadrul SAS-IPJ Suceava și  a unui număr de 6  lucrători din cadrul IJJ Suceava, au fost  puse în aplicare cele 3 mandate de percheziție,  ocazie cu care  la locuința lui Tiberius Vatamaniuc  au fost  identificate și  ridicate în vederea continuării  cercetărilor un pistol de start marca Rohm, calibrul 6  mm, 10  elemente de muniție aferente acestuia,  450 elemente de muniție de  calibrul 5,5 mm,  o luneta marca Magnum,  o macetă  precum și  o sabie.

Totodată  au fost  indisponibilizate 7 trofee de cerb și căprior,  un dispozitiv de vedere pe timp de noapte și un dispozitiv pentru ascultare la distanță.

Pistolul  identificat  cu  ocazia percheziției  domiciliare urmează a fi  supus unei constatări  tehnico-științifice balistice, în cauză fiind desfășurate  activități cu  sprijinul  lucrătorilor din cadrul Secției de Poliție nr. 3 Marginea în vederea administrării  probatoriului  față de faptele comise precum și a documentării  întregii activități infracționale a lui Tiberius Vatamaniuc.

Foto: Monitorul de Suceava

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *