Artistul Gheorghe Finiș, pe ultimul drum: sicriul cu trupul neînsuflețit va fi depus la capela cimitirului Pacea Nou în această după amiază. Înmormântarea va fi mâine, 20 aprilie, la ora 12.00

Sicriul cu trupul neînsuflețit al interpretului de muzică populară Gheorghe Finiș va fi depus astăzi în jurul orei 14.00, la Capela Cimitirului Pacea Nou, a confirmat Sorin Filip, directorul Centrului Cultural Bucovina și al Ansamblului Artistic Profesionist ”Ciprian Porumbescu” din care Gheorghe Finiș a făcut parte.

Cei care doresc să îi prezinte un ultim omagiu talentatului artist sucevean, care a ținut stindardul interpretării cântecului popular din această parte a țării la cele mai înalte valori, vor putea să o facă, cu respectarea regulilor impuse de pandemie. Să nu uităm că Gheorghe Finiș a murit la doar 61 de ani răpus chiar de virusul Covid, după săptămâni de luptă și suferință, în secția ATI a Spitalului Județean Suceava.

Slujba de înmormântare va fi marți, 20 aprilie, începând cu ora 12.00.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a transmis un mesaj de condoleanțe pentru cel care a fost Gheorghe Finiș:   

”Lumea folclorului autentic este mai săracă după ce l-a pierdut pe George Finiș, un îndrăgit interpret al cântecului bucovinean.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!”

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *