Așa-i în tenis: Bianca Andreescu, catastrofele care se țin lanț, breaking –news-urile și dușmănia românilor față de România

Prinși, după caz, în isteria coronavirus, sau în cea a dezastrului din sportul românesc, cel din economie și din politică, sau în toate la un loc,  jurnaliștii se minunează, se înspăimântă, se bucură, se întristează, după caz, în profundele lor relatări.

Așa cum mai înainte am mai fost prinși, cei care lucrăm de mai demult în presa românească,  de isteria de meningo-encefalitei acute de acum un sfert de veac, de boala vacii nebune tot de pe atunci, de gripa aviară și de pesta porcina africană, nimic nu ne este străin. Introducem  titluri de prim-time, breaking – news-uri pe burtiera  ecranului, articole de deschidere în tot mai slăbita presă tipărită, toate pline de semnale legate de iminența catastrofei naționale, legată, desigur de iminența catastrofei globale, a celei galactice și universale.

Economic vorbind, guvernul a pierdut 2 miliarde de euro, prin Ministerul de Finanțe, care va să zică oricum nu erau, dacă parafrazăm, catastrofă cauzată de faptul că nu se știe cine a uitat să pună o virgulă sau două într-un act, înainte de a-l repune în discuția diriguitorilor nației. S-a titrat că ziua de 4 februarie a fost cea mai neagră zi din istoria finanțelor românești.

Nu vor mai fi alegeri de primari în două tururi, inițiativă benefică pentru unii candidați, inițiativă a cărei anulare a slăbit șansele unor candidați din ”play out”, în favoarea celor din ”play off”.  Plus că, fără două campanii electorale la locale, bugetele electorale pe care a contat  mass media se diminuează drastic.

În sportul românesc, de-acum ”național”, fiindcă este reprezentativ pentru interesele ”rromânilor verzi” – tenisul feminin, colegii din mass media oscilează de la un ceas la altul în a blestema incapacitatea Simonei Halep de a câștiga toate turneele la care participă, ca româncă neaoșă și lipsa de patriotism a Biancăi Andreescu, care are nume românesc dar reprezintă Canada.

O poveste legată de încercarea familiei Andreescu de a începe o afacere în România, fetița, la acea vreme, Bianca, dorind să învețe la o școală din țara natală, a înduioșat o sumedenie de ”rromâni”, lucrători mulți dintre ei în mass media autohtonă, care au explicat pe multiple rețele de socializare, la televizor și în presa scrisă, de ce familia tenismenei a plecat și de ce nu mai vrea să se întoarcă în lumea lor natală. Disprețuind în întregime locul din care provin, o transformă pe mama Biancăi într-o victimă a șoferilor de pe basculante care furau motorină, omițând că de fapt acele contracte pentru construirea de autostrăzi, afacere în care familia Andreescu și-a încercat norocul, erau semnate cu firma de peste ocean Bechtel.

Eu nu cred că șoferii de pe basculantele familiei Andreescu au dus la falimentarea proiectului construirii acelei autostrăzi.

La fel, nu cred că Bianca Andreescu n-ar fi ajuns atât de tânără, la performanțele care i-au adus celebritatea dacă ar fi rămas în România. Avem la dispoziție cazul Simona Halep. A rămas în minunatul spațiu mioritic, a muncit și a demonstrat lumii întregi ce poate face. Pentru ea în primul rând. Pentru familie, prin muncă atât de multă încât nici a milioana parte din bravul popor român n-ar fi putut să o depună, și pentru țară, de ce nu. Poate nici a miliarda parte din populația lumii n-ar fi putut-o înfăptui.

La fel și Bianca Andreescu. Vorbim de basculante într-un spațiu atât de select cum este tenisul mondial feminin? Acolo unde pretenția fanilor este să urmărească meciurile acestor geniale sportive ca atare, nu ca la meciurile de fotbal din competițiile  județene, naționale, inclusiv pe plan mondial fotbalistice, cu dușmănii de moarte istorice între echipe  și declarate explicit pe bannere? Vorba celui mai înainte pomenit dar nu denumit: ”Rezon!”

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *