Ascunderea sub preș, cazul șefului Corpului de Control al Prefecturii, Gheorghe Cotin

Nu mă bucur pentru situația neplăcută în care s-a plasat domnul Gheorghe Cotin, șeful Corpului de Control al Prefecturii de mai mulți ani și în mai multe mandate. Dar cele constatate de polițiști, când domnul Cotin a fost surprins conducând haotic o mașină a Prefecturii, pot fi interpretate în diferite feluri. Primul fel: conducea sub influența băuturilor alcoolice. Al doilea fel: se simțea rău și căuta un loc de parcare, taman când polițiștii l-au interceptat. Al treilea fel: a încercat, fără succes, să explice că este totuși, șeful corpului de control al Prefecturii și nu i se poate întâmpla nimic. Al patrulea fel: vorba lui Lăpușneanu, de mă voi întoarce, pe mulți am să popesc și eu!”

Iată comunicatul de presă transmis de Instituția Prefectului, privitor la acest caz:

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public în data de  09.02.2020, privind încălcarea regulilor de circulație în trafic, de către conducătorul auto al autoturismului marca Dacia Logan cu nr. de înmatriculare MAI 43933, aparținând Instituției Prefectului- Județul Suceava, prin prezenta vă comunicăm următoarele:

  • În data de 06.02.2020, domnul Cotin Gheorghe – șef al Corpului de Control al Prefectului, în baza ordinului de serviciu nr. 551/ 05.02.2020, efectua o deplasare în interes de serviciu cu autoturismul menționat anterior.
  • Având în vedere că pe traseul de întoarcere la instituție, în jurul orelor 16.00, acesta a fost oprit de un echipaj al Poliției Rutiere, aspect pe care domnul Gheorghe Cotin l-a comunicat ulterior conducerii instituției, prefectul județului Suceava a dispus o verificare preliminară a aspectelor care au condus la acest incident. În urma acestei verificări s-a confirmat faptul că s-au încălcat regulile de circulație în trafic, de către domnul Cotin Gheorghe, în calitate de conducător auto. Motivația invocată de acesta a fost o stare de rău (amețeală) generată de o afecțiune medicală. Ulterior, în urma publicării imaginilor surprinse de o cameră video aflată într-o mașină ce a circulat în spatele mașinii conduse de angajatul prefecturii Suceava, prefectul județului Suceava a dispus informarea operativă a structurilor centrale de conducere și aplicarea măsurilor administrative de retragere a dreptului de a conduce autovehiculele din dotarea instituției și sesizarea Comisiei de disciplină a salariaților din cadrul Instituției Prefectului – Județul Suceava.”, se spune în comunicatul de presă al Prefecturii Suceava.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.