Asigurarea continuității actului medical nu reprezintă o obligație a CAS Suceava – comunicat de presă CAS Suceava

Urmare a informațiilor apărute în presă referitor la închiderea secției de pediatrie a Spitalului Municipal Rădăuți în perioada 19 aprilie-05 mai, facem următoarele precizări:

CAS Suceava nu a fost informată de conducerea Spitalului Municipal Rădăuți despre închiderea temporară a secției de pediatrie, astfel încât s-a dispus o acțiune de control pentru a verifica modul de respectare de către furnizor a clauzelor contractuale. 

La momentul efectuării acțiunii de control secția  de pediatrie era închisă și nu existau asigurați internați. Activitatea medicală realizată până la data de 19.04.2019 este corect evidențiată în actele primare existente la nivelul spitalului, respectiv în foile de observație și foile de spitalizare de zi. În timpul verificărilor unitatea sanitară a remediat omisiunea, respectiv a înștiințat CAS Suceava despre suspendarea activității secției de pediatrie.

Conducerea Spitalul Municipal Rădăuți a încercat în mai multe rânduri să își completeze numărul de medici specialiști angajați, dar la concursurile organizate nu s-a prezentat nimeni.

CAS Suceava contractează și decontează furnizorilor serviciile medicale, după raportarea și validarea acestor servicii, conform prevederilor legale, iar asigurarea continuității actului medical nu reprezintă o obligație a CAS Suceava.

Presedinte director general, dr. Claudiu Cobuz       

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *