ASOCIAȚIA HELP AUTISM A PRIMIT STATUTUL DE UTILITATE PUBLICĂ, PRINTR-O HOTĂRÂRE DE GUVERN APROBATĂ SĂPTĂMÂNA TRECUTĂ

Asociația Help Autism, implicată în mod constant în activități destinate sprijinirii copiilor diagnosticați cu tulburări din spectrul autist (TSA), a primit statutul de utilitate publică.
Înființată în anul 2010, asociația a apărat și promovat de-a lungul timpului drepturile și interesele persoanelor cu tulburări pervazive de dezvoltare, de limbaj, ale celor cu retard motor sau mintal, dar și pe ale familiilor și reprezentanților legali ai acestora.
În ultimii trei ani, Help Autism a acordat, în cadrul celor 4 centre din București (Casa Soarelui, Delea Nouă, Mălin și Harap Alb) și în cel din Suceava, servicii de terapie comportamentală, terapie ocupațională și kinetoterapie, pentru un număr mediu anual de 400 de beneficiari.
Asociația Help Autism asigură, în același timp, cursuri de formare în terapie ABA, o terapie de recuperare în autism, cursuri gratuite pentru cadrele didactice, workshop-uri și ședinte de consiliere pentru părinți, dar și cursuri de evaluare psihologică a copilului cu TSA, se arată în comunicatul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.
Acest statut semnifica recunoașterea de către autorități a faptului că anumite organizatii se disting de celelalte prin gama de interese pe care le promovează şi de servicii pe care le prestează pentru comunitate; disponibilitatea autorităților de a acorda acestor organizații anumite facilitați, stabilite prin lege.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *