ASOCIAȚIA PENTRU TURISM BUCOVINA A IMPLEMENTAT UN PROIECT EUROPEAN DEDICAT FORMĂRII ÎN DOMENIUL TURISMULUI CULTURAL ÎN REGIUNEA NOASTRĂ

Module de training dezvoltate în cooperare de o echipă europeană de experți
Asociația pentru Turism Bucovina a participat alături de 15 experți europeni în cadrul proiectului european EUROPETOUR, pentru realizarea a nouă module de formare profesională pentru furnizorii de produse și servicii turistice culturale în zonele rurale. În acest sens, inițiativa europeană EUROPETOUR sprijină dezvoltarea economică a turismului cultural rural din regiunea noastră.

În ultimii trei ani, inițiativa EUROPETOUR a dezvoltat un program modular de formare pentru operatorii economici și instituțiile culturale și turistice din zonele rurale, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor și dorințelor clienților interesați de cultură și pentru a utiliza mai bine oportunitățile oferite de Social Media. Este vorba despre module de training care se referă la caracterizarea destinației turistice, dezvoltarea și poziționarea produselor și serviciilor turistice, strategia de marketing și planificarea, distribuția și canalele de vânzări, strategia și planificarea comunicării, crearea de rețele și cooperarea, planificarea financiară, elaborarea unui plan de afaceri.

Modulele de instruire sunt disponibile gratuit în limbile germană, engleză, spaniolă, română, bulgară, italiană și poloneză la adresa www.europetour.tips și sunt deja utilizate cu succes pentru instruirea stakeholderilor din cele opt regiuni europene ale proiectului.

Social Media ca instrument de comunicare și promovare în domniul turismului cultural

Ghidul de utilizare Social Media pentru turismul cultural oferă sfaturi practice pentru utilizarea cu succes a rețelelor de socializare în turismul cultural din mediul rural și să evalueze factorii de succes ale unor exemple bune deja existente din întreaga Europă. Pentru turismul din Bucovina, acest ghid este deosebit de important: “Social Media în special poate fi de mare ajutor în atragerea și satisfacerea oaspeților, dar avem nevoie de cunoștințe aprofundate pentru o utilizare profesională, pe care EUROPETOUR ni le oferă acum”.

Modulele de training pentru promovarea pe piața turistică la nivel european

Alături de Asociația pentru Turism Bucovina, regiuni și țări europene cum ar fi Bulgaria, Heilbronner Land (Germania), Cantabria (Spania), Marche (Italia) și rețeaua europeană Future for Religious Heritage, rețeaua germană de turism cultural KIRA pentru regiunea Heilbronn-Franken, rețeaua germano-poloneză “Klosterland” și rețeaua austriacă “Kreativ Reisen Österreich” au contribuit la dezvoltarea acestor module de formare profesională pentru turismul cultural.

Asociația pentru Turism Bucovina este onorată că a participat la dezvoltarea unităților de formare “pentru că am reușit să aducem experiență și exemple de bune practici din regiunea noastră, dar și experiențele altor destinații turistice din Europa, care pot fi un model inspirațional pentru promovarea turistică a Bucovinei”, Lăcrămioara Beilic, Director APT Bucovina.

Inițiativa EUROPETOUR a primit premiul “European Heritage Year Label” acordat de către Comisia Europeană – un premiu pentru proiecte care promovează conservarea patrimoniului cultural. “Suntem, desigur, deosebit de mândri de acest semn de apreciere și recunoaștere europeană pentru regiunea noastră”, spune Lăcrămioara Beilic.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *