Asociația Rădăuțiul Civic va comemora victimele de la Colectiv lângă statuia voievodului Bogdan I, în ciuda interdicției transmise de primarul Nistor Tătar

Pentru a completa din punct de vedere documentar atmosfera din aceste zile rezultată din acțiunile  politico-sociale din municipiul Rădăuți, prezentăm și apelul Asociației Rădăuțiul Civic care vizează aprinderea de lumânări la Statuia lui Bogdan Vodă, în memoria victimelor de la Colectiv, adunare  care nu a fost, cum am arătat într-un alt articol, permisă de  primarul Nistor Tătar, care a invocat o hotârâre de consiliu local mai veche.

Iată conținutul mesajului:

Asociația Rădăuțiul Civic invită toți cetățenii din Rădăuți și nu numai să își amintească de tragedia care a marcat întreaga țară în urmă cu patru ani de zile – incendiul de la clubul Colectiv, în urma căruia au murit peste 60 de persoane. 

Astăzi, 30 octombrie 2019, ora 18:00, invităm pe toți cei interesați să vină cu o lumânare și un gând pentru cei care și-au pierdut viața, în cadrul unui eveniment de comemorare a victimelor acestei tragedii. Evenimentul va avea loc la Statuia lui Bogdan I, parcul Bogdan Vodă din Rădăuți, un loc al cetățenilor, în care și anul trecut s-a desfășurat o activitate similară, unde au fost prezente peste 70 de persoane. 

 

Evenimentul se va derula la Statuia lui Bogdan I, în ciuda opoziției primarului municipiului Rădăuți care a încercat să interzică toate adunările publice din acea zonă (fiind o zonă vizibilă, centrală), unul dintre principalele puncte civice ale orașului, printr-o dispoziție emisă în acest an care contravine chiar Legii nr. 60/1991 și care limitează exercițiul libertății de întrunire al cetățenilor.

30 octombrie este un moment care ne va aduce aminte mereu că și corupția ucide și avem cu toții o responsabilitate de a ne implica în societate, de a aspira la un stat mai bun, la instituții performante și eficiente care să aplice legea și care să aibă grijă de cetățenii săi”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *