Astăzi a început construcția noului terminal al Aeroportului ”Ștefan cel Mare”. Gheorghe Flutur, Ioan Măriuța și reprezentantul constructorului au săpat primele brazde de la fundația noului terminal

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, directorul Aeroportului ”Ștefan cel Mare” Suceava, Ioan Măriuța și directorul firmei Societatea de Construcții Napoca, care este antreprenor general pentru realizarea celui de-al doilea terminal al Aeroportului ”Ștefan cel Mare” au deschis în mod oficial lucrările la extinderea terminalului de pasageri al Aeroportului Internațional de la Salcea.

Cu acest prilej președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur a arătat că investiția pentru noul terminal va fi de 16,2 milioane de lei, inclusiv TVA și este finanțată în totalitate dintr-un credit pe care Consiliul Județean Suceava l-a angajat.

Președintele executivului județean a declarat că investiția se va derula pe parcursul unui an și va dubla capacitatea aeroportului din Suceava, care își propune pentru anul 2020 o țintă de 700.000 de pasageri.

”Trăim o zi importantă pentru județul nostru, dând startul noului terminal al aeroportului. Primele lopeți de pământ le-am săpat lângă directorul aeroportului și reprezentantul constructorului. Construcția noului terminal urmează să dubleze capacitatea aeroportului din Suceava, pentru procesarea călătorilor. Clădirea noului terminal va fi ridicată pe o suprafață de 1600 metri pătrați. Capacitatea de procesare pe oră va ajunge la 40 de pasageri. Acuma pentru a face față, am instalat containere în perimetrul aerogării. Avem în zilele de vârf și câte 500 de pasageri pe oră la plecare și 500 la sosire”, a declarat președintele Gheorghe Flutur.

Șeful executivului județean a mai spus că adresabilitatea aeroportului este mai mare cu 10% datorită pasagerilor din Ucraina și Republica Moldova.

”La sfârșitul anului 2016 aveam 47 de pasageri. De când am deschis cursele externe a crescut practic exponențial numărul acestora. Anul trecut am ajuns la 350.000 pasageri, în doi ani a crescut de 7 ori, iar anul acesta depășim 400.000 de mii. Înseamnă foarte mult pentru Suceava. Aeroportul este o poartă de intrare în Bucovina, în județul Suceava și până când se vor gândi alții să ne finanțeze autostrăzile de care avem mare nevoie, deocamdată întărim autostrada pe calea aerului, care est deschiderea noastră față de București, față de cele cinci destinații externe, față de cele patru destinații de turism estival deocamdată. Acest lucru mă obligă și pe mine să lupt pentru noi destinații internaționale”, a declarat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Gheorghe Flutur a spus că se gândește deja la un al treilea terminal al aeroportului, care va fi o prelungire a celui la care s-a început construcția astăzi.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *