Astăzi a plecat de pe Aeroportul Ștefan cel Mare primul zbor Tui Fly către Bruxelles. ”Este o zi mare pentru Suceava”, a declarat președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat astăzi la inaugurarea curselor aeriene către Bruxelles, prin compania Tui Fly. Înainte de plecarea primului zob către capitala Belgiei, Gheorghe Flutur a declarat că ziua de 16 aprilie 2021 este o zi mare pentru Suceava.

El a arătat că astăzi, Compania Tui Fly, din Belgia, a inaugurat, vineri, zborurile pe ruta Suceava – Belgia, care vor fi operate în zilele de luni și vineri. Acum,  compania belgiană Tui Fly operează pe un singur aeroport din România, cel din Suceava.

„Am în spate avionul companiei Tui Fly, cu destinația Belgia, de pe Aeroportul Ștefan cel Mare  Suceava.  Asta înseamnă legătura dintre Suceava și capitala Europei, Bruxelles. De mult ne luptăm pentru ca acest lucru să se întâmple. Mă bucur foarte mult că a venit această companie, care operează în România doar de pe aeroportul de la Suceava. Mulțumesc comunității de suceveni de la Bruxelles. Am fost la ei în 2018, i-am rugat să se mobilizeze pentru a avea curse spre Bruxelles. Mulțumesc primarului Miron de la Bosanci pentru că și el a luptat foarte mult pentru asta”, a declarat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

În acest moment sunt  cinci companii care vor opera de pe Aeroportul Ștefan cel Mare. „În afară de Tarom și Wizz Air, a venit Blue Air, Ryan Air și de astăzi Tui Fly. Este un mare succes pentru Suceava. Sunt 14 destinații de pe acest aeroport, din care 13 sunt externe, în opt țări: Germania, Austria, Belgia, Italia, Marea Britanie, Turcia, Grecia și Egipt. Pandemia ne-a creat probleme, din păcate. Avem doar 14.000 de pasageri în primul trimestru al anului 2021. În 2019 aveam 77.000 de pasageri în primul trimestru. Sperăm ca prim măsurile de  relaxare să vină din nou mai mulți pasageri. De luni în Belgia se  relaxează măsurile de pandemie și sunt convins că vor fi cursele pline. Dorința mea este să facem acțiuni de promovare a Bucovinei și din punct de vedere turistic și economic la Bruxelles”, a spus președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

El a mai declarat că ân această perioadă se poartă discuții avansate și pentru alte destinații, precum Dublin, Munchen, Madrid și Tel Aviv. „Toate vor veni la timpul lor. Noi trebuie să grăbim punerea în funcțiune a noului terminal de la Aeroportul Suceava, pentru a putea răspunde așteptărilor călătorilor care optează pentru zboruri către destinații europene și nu numai de pe Aeroportul ”Ștefan cel Mare”, a transmis președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *