Ateliere de tras cu arcul, de confecționat arcuri, săbii, cămăși de zale, la Cetatea de Scaun a Sucevei. În cadrul proiectului „Arma medievală şi rolul ei”, între 29 iulie – 2 august

La Cetatea de Scaun a Sucevei, în perioada 29 iulie – 8 august 2019, de luni până vineri, între orele 16 – 20, copii, părinții, bunicii, vizitatorii pot participa la ateliere de tras cu arcul, de confecționat arcuri, săbii, cămăși de zale, toate în cadrul proiectului de educație muzeală ARMA MEDIEVALĂ ȘI ROLUL EI, organizat de Muzeul Bucovinei, prin specialiştii Serviciului Cetăţii de Scaun a Sucevei.

În cadrul atelierului istorico-didactic, aflat la a doua ediţie, se vor desfăşura activităţi teoretice şi practice cu referire la arsenalul militar din Evul Mediu.

Prin informaţiile inedite pe care le vor afla şi discuţiile interactive cu specialiştii muzeului vor descoperii cele mai competitive arme din perioada evului mediu precum: arbaleta, catapulta, buzduganul, tunul sau arme uşoare de corp precum sabia, arcul, pumnalul, suliţa etc.
De asemenea, vor putea afla detalii despre armura integrală sau părţi din suprafaţa protejată a corpului luptătorului, care era compusă din cămaşă cu zale, coif, cotiere, scut, apărători de braţe şi genunchiere şi care îndeplinea şi rol de mijloac de apărare.

Şi nu în utlimul rând, atelierele de tras cu arcul, o atracţie deosebită pentru public, aşa cum s-a întâmplat şi la ediţia precedentă, vor face deliciul proiectului, participanţii având ocazia nu numai să înveţe tehnica tragerii cu arcul şi să şi întreacă între ei.


Informații suplimentare despre înscriere, program, taxă de participare și activități se pot obține la telefon 0784/275644, Serviciul Cetatea de Scaun din cadrul Muzeului Bucovinei.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *