Atenție – ploi torențiale, vijelii și grindină! Administratia Nationala de Meteorologie RA anunță cod galben și cod portocaliu în perioada 30 august (ora 10) – 31 august (ora 10)

Administratia Nationala de Meteorologie RA anunță cod galben și cod portocaliu în perioada 30 august (ora 10) – 31 august (ora 10). Este afectată aproape toată țara, iar meteorologii anunță ploi torențiale și, pe alocuri, vijelii și grindină.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 30 august, ora 10:00 – 31 august, ora 10:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, local în sud-vestul, sudul, nordul și nord-estul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp, iar izolat vor fi vijelii și grindină.

Notă: Perioade cu instabilitate atmosferică vor fi până la sfârșitul acestei săptămâni în majoritatea regiunilor.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 30 august, ora 10:00 – 31 august, ora 10:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată – ploi abundente

Zone afectate: conform textului și hărții

În cea mai mare parte a Transilvaniei, Olteniei, local la munte, în Moldova și în nord-vestul Munteniei vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *