Atenție, viteza ucide! Șofer din Dumbrăveni care rula cu 204 km la oră prins de poliție pe E85

Polițiștii au fost prezenți în acest weekend  în teren cu toate autospecialele dotate cu aparate radar dar și cu radarele laser tip pistol. 86 de permise de conducere au fost reținute de polițiștii suceveni în acest week-end, doar în cursul zilei sâmbătă polițiștii au reținut 42 de permise de conducere, vineri au fost reținute 18 permise, iar duminică au fost reținute 26 de permise de circulație.

Pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere, pe fondul depăşirii vitezei legale, conducătorii auto trebuie să acorde o atenţie deosebită modulul în care circulă pe şosele, pentru că poartă nu doar responsabilitatea siguranţei lor, ci şi a celorlalţi participanţi la traficul rutier.

În cursul zilei de ieri, în cadrul acțiunilor desfășurate polițiștii au identificat pe DN2 un șofer de 32 de ani din comuna Dumbrăveni care rula cu viteza de 204 km/h. Șoferul fost oprit și sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2900 lei, aplicându-se și sancțiunea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile.

Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei).

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum.

Viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare generează accidente cu urmări din cele mai grave, atenționează polițiștii.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *