ATENŢIONARE! A FOST SEMNALATĂ O CAMPANIE DE PHISHING PE E-MAIL CARE VIZEAZĂ CLIENŢII ORANGE

În cursul zilei de 30 iulie 2018 a fost semnalată o campanie de phishing pe e-mail care vizează clienţii Orange şi prin care se colectează datele de autentificare din aplicația My Orange, însă această campanie nu este realizată şi trimisă de către Orange România.
E-mailul trimis în cadrul acestei campanii are subiectul „Orange Romania iți dăruiește 1000 de puncte Thank You !!” şi promite 1000 de puncte Thank You şi posibilitatea de a achiziționa în termen de 24 de ore, din aplicația My Orange, un smartphone premium la un preț special.

Textul e-mailului trimis de către atacatori este următorul:

Stimate client,

Vrem sa-ţi mulțumim pentru încrederea pe care ne-o arăţi zi de zi. Astfel, Orange România îţi dăruiește 1000 de puncte Thank You şi te invită să descoperi avantajele utilizării acestora, achiziţionând unul dintre terminalele disponibile prin programul Orange Thank You.
Intră în contul tău, in următoarele 24 de ore, pentru a beneficia de o oferta specială, în cadrul programului Orange Thank You, prin care poți achiziționa un iPhone X, 64GB, 4G, Space Grey, la un preț special, utilizând punctele cadou primite.
Apasă aici ca să descoperi cum poți intra în posesia unui iPhone X, 64GB, 4G, Space Grey.
Oferta este disponibilă doar în următoarele 24 de ore, în funcție de stoc şi disponibilitate.

Mulțumim,
Echipa Orange

Acest e-mail este trimis de la o adresă falsă de forma …@ ThankYou_account.js.net si include un link care, odată accesat, direcționează către o pagina web falsă ce capturează datele de autentificare, apoi este făcută redirecționarea către pagina de logare Orange reala. În acest fel, un utilizator neavizat nu va realiza că datele de autentificare tocmai i-au fost sustrase.
În cazul în care ai fost expus acestei campanii de phishing şi ai accesat link-ul inclus, iţi recomandăm să schimbi de urgenţă parola în aplicația My Orange pentru a evita orice fraudă sau distrugerea de către o persoana rău intenționată a configurațiilor şi setărilor salvate. Poți verifica statusul contului My Orange de aici.

De asemenea, iți recomandăm să verifici autenticitatatea promoțiilor şi concursurilor unde ţi se cere autentificarea cu datele de logare din aplicaţiile Orange. Dacă întâmpini o astfel de situație, te rugăm să ne semnalezi de fiecare dată pentru a putea lua măsurile adecvate pentru a bloca atacul, se transmite în comunicatul Echipei Orange.

 

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *