Au fost demarate lucrările pentru realizarea zonei de Agrement pe malul râului Suceava

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a anunțat că au fost demarate lucrările la Proiectul „Revitalizare spațiu public urban din municipiul Suceava”.

Proiectul prevede realizarea unei zone de Agrement pe malul râului Suceava, pe o suprafață de 15,5 hectare care va cuprinde spații de promenadă și recreere.

”Vom face demersurile necesare la Apele Române prin Ministerul Mediului, pentru consolidarea malurilor în zona de intervenție, acest lucru nefiind eligibil prin fondurile europene, fiind în patrimoniul apelor Române”, a precizat Ion Lungu.

Contractul a fost semnat pe 16 decembrie 2019.
Valoarea contractului este de 16.264.015,87 RON.
Termenul de realizare este de 22 luni de la semnarea contractului.

Noua zonă de agrement care va fi amenajată pe o suprafață de 15 hectare și pe o lungime de un kilometru, fiind proiectată cu o parte pentru activități sportive și una pentru plimbări și divertisment.

În proiect sunt prevăzute alei tip faleză, alte alei principale din granit, de patru metri lățime, astfel încât să mulțumească și pietonii și bicicliștii.

Zona sportivă este prevăzută cu teren pentru gimnastică aerobică, locuri de joacă pentru copii, terenuri de tenis, volei și badminton.

Zona de promenadă va avea multe alei, dar și o platformă pentru evenimente unde se vor putea organiza spectacole și alte activități culturale.

 

”Sperăm să conturăm până în vara aceasta zona de agrement pentru suceveni!”, a transmis edilul Sucevei.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *