Au fost dibuiți hoții puieților de cireș de la intrarea în Putna: Trei țigănași care au abandonat tinerele plante în țarină, când au fost surprinși. Cireșii vor fi replantați

Primarul comunei Putna, Gheorghe Coroamă, a clarificat azi, într-o bună măsură, misterul dispariției de la o zi la alta a puieților de cireș altoiți care au fost plantați sâmbătă, 23 marte 2019, de-a lungul șoselei DN2H, de la ieșirea din Vicovu de Sus până la intrarea în Putna.

Gheorghe Coroamă a declarat că, duminică după amiază, un paznic angajat al Primăriei Putna a surprins trei minori care smulgeau cireșii plantați iar în momentul în care au fost prinși asupra faptului, cei trei au luat-o la sănătoasa cu cireșii subsuoară către stația CFR  Gura Putnei.

”Am fost la fața locului împreună cu Poliția . Am aflat că cei care au furat puieții de cireș, i-au abandonat  când s-a pornit în urmărirea lor. Toți puieții au fost recuperați iar mâine (marți, 2 aprilie, n.r.), vor fi replantați”, a transmis primarul comunei Putna, Gheorghe Coroamă.

Indivizii, minori sau nu, care au smuls cireșii abia plantați,  nu au fost prinși, dar toată lumea din preajmă știe despre cine este vorba. Ar fi vorba despre locuitori ai unui cătun de țigani  denumit ”Mal”,  din apropiere.  Rudele lor și înaintașii acestora  s-au înfruptat decenii la rând din roadele cireșilor vechi pe care Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași a decis să îi taie, în iarna care tocmai a trecut. Cei tineri din cătun au crezut că fac o afacere valorificând puieții, înainte de a prinde rădăcină.

Please follow and like us:

One thought on “Au fost dibuiți hoții puieților de cireș de la intrarea în Putna: Trei țigănași care au abandonat tinerele plante în țarină, când au fost surprinși. Cireșii vor fi replantați

  • 3 aprilie 2019 la 14:43
    Permalink

    Cre că io instingat ăia de la Cultura de la Suceava, că ăia au facut scandal că so taet cireșii. da și dacă nui tăia nimeni nu trebuia plantați pueti noi și navea puradelu din mal ce aia a masii lui sa zmulga și sa fure!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *