Au început lucrările de amenajare pentru locația provizorie a Pieței din George Enescu. În trei săptămâni tarabele vor fi mutate în perimetrul fostei fabrici Zimbru

Oferim primele imagini cu nou șantier din spatele Pieții George Enescu – Piața Mică. Pe terenul închiriat de la proprietari (investitorii suceveni care au cumpărat în urmă cu mai mulți ani activele fostei fabrici de tricotaje Zimbrul, după falimentul acesteia), Primăria municipiului Suceava va muta provizoriu tarabele din incinta actualei piețe, pentru ca să se facă loc organizării de șantier pentru noua investiție, care vizează pe lângă modernizarea pieței și a spațiilor comerciale din jur și construirea unei parcări subterane cu peste 70 de locuri.

Pentru amenajarea provizorie s-au adus deja utilaje care să curețe spațiul după ce au fost tăiați arborii crescuți și au decopertat terenul de platformele betonate din vremea vechiului Zimbrul. Au fost aduse mai multe camioane cu prundiș într-o parte a locației iar în cealaltă parte se depozitează deja paleții cu pavele ce vor fi așezate pe terenul care va găzdui Piața Mică în perioada următoare. Vor fi amenajate și construcții provizorii pentru comercianții de mărfuri industriale  care își desfășoară activitatea în incintele din jurul pieței agro-alimentare.

Potrivit estimărilor, în trei săptămâni ar urma să fie amenajată noua locație provizorie și să se înceapă lucrările pentru modernizarea pieței agroalimentare din cartierul George Enescu.

Precum se știe, licitația pentru lucrările ce vor fi realizate în zona pieței din cartierul George Enescu, ”Piața Mică”, așa cum este cunoscută în municipiul reședință de județ, a fost câștigată de o asociere de firme, lider fiind SUCT SA, împreună cu LOIAL IMPEX SRL și DOM Proiect SRL.

Anul acesta se va aloca suma de 1 milion de lei pentru demararea lucrărilor. Consiliul local municipal Suceava a aprobat închirierea pentru doi ani a unei suprafețe de teren aflat în proprietatea unui operator public privat (în perimetrul fostei fabrici Zimbru, unde clădirile au fost de mai mulți ani demolate, n.r.), unde ar urma să se mute activitatea din piața agro-alimentară pe parcursul derulării lucrărilor de modernizare.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *