Au început lucrările de asfaltare a drumului care leagă Mănăstirea Humorului de Pleșa și Solonețul nou. Investiția realizată de Consiliul Județean este în valoare de 4,2 milioane de euro, a anunțat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a vizitat astăzi comuna Mănăstirea Humorului unde au demarat lucrările de modernizare a unui drum de 4 kilometri care leagă localitatea de Pleșa și Solonețu Nou din comuna Cacica. El a fost însoțit de primarul comunei Mănăstirea Humorului, Constantin Moldovan.

Prezentăm declarația făcută cu acest prilej de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur:

”Suntem pe drumul județean care leagă comuna Mănăstirea Humorului de Pleșa  și Solonețul Nou. Astăzi începem asfaltarea acestui drum pe 4 kilometri printr-un proiect finanțat de Consiliul Județean Suceava în valoare de 4,2 milioane de euro. Este un drum foarte dificil care trece peste Obcina Mare și leagă bazinul Humorului de bazinul Cacica. Va fi o scurtătură pentru turiști dar și pentru localnici, face legătura între Mănăstirea Humorului și Cacica, Solca, Rădăuți. Această investiție se desfășoară concomitent cu canalizarea pe care domnul primar Constantin Moldovan o face în această comună. Noi am avut investiții multe în această zonă. Cu trei ani în urmă am modernizat porțiunea de drum din Mănăstirea Humorului dar în primul meu mandat drumul până la Poiana Micului a fost modernizat și arată bine și astăzi.

Revenind la drumul de la Pleșa, acesta leagă comunitatea de polonezi din Pleșa cu cele din Poiana Micului și Solonețul Nou. Avem peste 6 kilometri de rigole, pe o parte și pe alta a drumului, câteva sute de metri de ziduri de sprijin. Terenul este în pantă accentuată. Lățimea drumului este de 7 metri din care 6 metri carosabilul, cu două straturi de asfalt, al doilea fiind beton asfaltic. Mă bucur că am ajuns să facem și această investiție, acest drum având și un rol turistic extrem de important. Leagă Mănăstirea Humorului ca monument UNESCO de Basilica de la Cacica și de zona Sucevița – Rădăuți – Marginea. Sper ca în această toamnă să apropiem lucrările aici la Pleșa și sunt dator cu un răspuns pentru cei care așteaptă legătura de la Poiana Micului la Sucevița, unde mai sunt 7 kilometri de modernizat. Nu am avut suficiente fonduri pentru a plăti scoaterea din fond forestier a acestui culoar. Sper ca anul viitor să avem acești bani. Turiștii care vin pot să facă un drum pe scurtătură pe aici prin Pleșa și îi invit pe toți cei care doresc să vadă una dintre cele mai frumoase zone să vină la Mănăstirea Humorului, să urce pe Pleșa, să coboare la Solonețul Nou, să meargă la Cacica, la Solca, la Marginea. Sunt bucuros că am reușit să văd acest drum început. Suntem la kilometrul Zero și mă bucur că s-a finalizat și rețeaua de canalizare, foarte așteptată de oamenii din zonă. Îl felicit pe primarul Constantin Moldovan pe care  îl susțin cu toată forța mea, fiindcă este un primar care a făcut foarte multe în comuna Mănăstirea Humorului și mă refer și la rețelele de canalizare, la iluminat public modern, la proiecte pe care le-a pregătit să le depună pentru ultimele drumuri neasfaltate, zonele Larga și Chilia, care vor fi modernizate în perioada următoare și am încredere că populația de aici va fi alături de noi în continuare”.

Primarul Constantin Moldovan a mulțumit  președintelui Consiliului Județean Gheorghe Flutur pentru sprijinul constant oferit. ” Într-adevăr, drumul care va lega Mănăstirea Humorului de Cacica va fi în primul rând un drum de interes turistic fantastic pentru că turistul care vine la Voroneț, la Mănăstirea Humorului, nu se va mai întoarce să meargă la Putna, la Sucevița ci o va face direct. Mulțumesc pentru asfaltarea făcută în anii precedenți pentru că avem monument turistic de grad zero în comună. Ne străduim să facem cât mai mult și cât mai bine”, a declarat primarul comunei Mănăstirea Humorului.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.