Au început săpăturile la Piața Mică. Traficul auto în zonă blocat. Se relochează cablurile electrice subterane

Astăzi dimineață, așa cum anunțase primarul municipiului Suceava Ion Lungu într-o conferință anterioară de presă, au demarat lucrările de construcție efectivă a parcării subterane de la Piața Mică din cartierul George Enescu.  Vremea fiind prielnică, s-a trecut la săpături de decopertare pentru relocarea unor cabluri electrice care deservesc o bună parte a cartierului George Enescu și care au fost amplasate acum câteva decenii, după cum i-a dus mintea pe constructorii de atunci, care nu prefigurau ulterioara dezvoltare a municipiului.

Primul pas va fi amplasarea, într-o nouă locație a unui nou sistem de cabluri electrice și abia după aceea vor fi făcute racordurile în afara șantierului, pentru ca cetățenii din cartier să nu stea pe întuneric prea mult timp. După ce aceste lucrări de relocare a cablurilor electrice vor fi realizate și sistemul de alimentare cu energie electrică va redeveni funcțional, vor începe și lucrările de excavare de către SUCT, pentru realizarea parcării subterane cu peste 70 de locuri, peste care va fi poziționată Piața agro alimentară din cartierul George Enescu, modernizată.

Se știe că toată investiția va trebui finalizată în toamna anului 2021. Până atunci, Piața mică a fost mutată alături, pe un teren privat, proprietarul acestuia punând la dispoziție terenul pavelat pentru tarabele producătorilor dar și spații comerciale din prefabricate, oarecum ”la cheie”, pentru cei care dețineau în vechiul perimetru spații comerciale și care au dorit să își continue activitatea până la terminarea investiției municipale. Fără alte opțiuni, cea mai mare parte dintre proprietari au închiriat terenul pe care au fost amplasate noile construcții și au cumpărat, condiție obligatorie, incintele realizate de proprietarul terenului.

În acest moment, activitatea comercială de la Piața Mică, în noua locație, funcționează binișor. Rămâne de vâzut ce se va întâmpla peste nici doi ani, când va fi terminată investiția la piața publică din cartierul George Enescu, deasupra parcării subterane.  Dar, cum a spus un vechi client de la Piața mică: ”mai bine două piețe decât niciuna”.

Vom vedea cum va fi, peste doi ani.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *