Audi furat, cu numere de înmatriculare false, găsit de polițiști avariat în șanț la Dorna Arini. Autorul furtului s-a dovedit a fi un localnic, beat și fără permis

La 25.06.2021, după ora 19.00, lucrători din cadrul Secţiei 15 de Poliţie Rurală Vatra Dornei, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare pe DN 17 B, în comuna Dorna Arini, au identificat un autoturism  Audi 80, cu numărul de înmatriculare provizoriu, avariat, ieşit în decor.

 S-a procedat la verificarea în bazele de date ale Poliției Române a numărului de înmatriculare  provizoriu, ocazie cu care s-a stabilit că acesta a fost atribuit, pentru perioada 21.04.2017 până la 19.05.2017, unui autoturism marca BMW, proprietar fiind un anume Ion C. din orașul Siret. Din primele investigații s-a stabilit că din autoturismul în cauză, după producerea accidentului, au coborât doi tineri care s-au deplasat în direcția satului Sunători, comuna Dorna Arini.

Procedându-se la efectuarea de verificări în zonă, la o locuință din satul Sunători au fost identificați numiții Bosancu Neculai, Bălăcuță Vlad și Fodor Ilie. În urma discuțiilor purtate cu aceștia, Bălăcuță Vlad recunoscut că în după-amiaza zilei de 25.06.2021, în jurul orelor 1830, a sustras autoturismul mai sus amintit din curtea locuinței lui Florin R. din comuna Dorna Arini, sat Cozănești, cu intenția de a se deplasa pe raza satului Sunători, comuna Dorna Arini, la locuinţa lui Bosancu Neculai.   

S-a constatat că  Bălăcuță Vlad nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto. Cu ocazia testării acestuia cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosarul de cercetare penală pentru infracţiunile de  „furtul în scop de folosință”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.       

În cauză, după documentarea activităţii infracţionale a numitului Bălăcuță Vlad, s-a dispus faţă de acesta măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca la data de 26.05.2021 acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.