Aurel Anea, fostul șef al Poliției de Frontieră Siret a murit în urma unui cancer galopant la numai câteva luni de la eliberarea din penitenciar. Urma să împlinească 55 de ani în octombrie

Fostul comisar șef  din poliția de frontieră Aurel Anea, fost șef al PCTF Siret a murit ieri, răpus de un cancer galopant.  În luna octombrie a acestui an urma să împlinească 55 de ani și  în urmă cu câteva luni a fost liberat din penitenciar, unde a ispășit o condamnare de 5 ani de închisoare cu executare.

Aurel Anea, împreună cu alți 47 polițiști de frontieră și lucrători vamali au fost condamnați definitiv în luna martie a anului 2015 în dosarul ”Mădălin Ionescu” vizând contrabanda cu țigări prin Vama Siret,  pornit odată cu infiltrarea în rândul polițiștilor de frontieră sireteni a unui investigator sub acoperire care a fost prezentat ca fiind comisarul șef Mădălin Ionescu,  nume fictiv, care a preluat în luna decembrie a anului 2010 funcția deținută de Aurel Anea. 

În primăvara anului următor, 2011, ”Mădălin Manole”  și-a terminat treaba și a pus la dispoziția procurorilor DNA toate informațiile culese de el privind contrabanda cu țigări în baza cărora au fost reținuți și ulterior arestați 55 de polițiști de frontieră li vameși, în frunte cu comisarul șef Aurel Anea.

S-a vorbit atunci de o adevărată decapitare la nivelul Poliției de Frontieră Siret. Cei anchetați și-au clamat fără succes nevinovăția, sindicate ale polițiștilor au reacționat declarând că au fost îndepărtați cei mai buni dintre lucrătorii Poliției de frontieră  siretene, fiind lăsați în slujbă doar cei cu calități profesionale inferioare. Cu toate acestea, după patru ani de procese condamnările au venit și au fost dintre cele mai grele. În cazul fostului comisar șef Aurel  Anea, pe lângă cei cinci ani de închisoare, el a fost obligat și la plata sumei de 23.913 lei, prejudiciu final considerat disproporționat de mic în raport cu severitatea pedepsei primite.

Este al doilea caz notoriu de deces înainte de vreme a unui polițist cu grad  mare de la PCTF Siret, în ultimele luni. În ziua de 29 decembrie 2018, comisarul șef de Poliție de Frontieră Nelu Fediuc a încetat din viață, în urma complicațiilor survenite de la afecțiunile de care suferea. Avea 55 de ani și se pensionase cu doi ani înainte. Nelu Fediuc a fost șeful Punctului de Trecere a Frontierei Siret o perioadă îndelungată.
În ultimii ani, polițistul de frontieră Nelu Fediuc a fost anchetat de asemenea anchetat, ținut în arest și trimis în judecată în două dosare penale. În unul dintre acestea a fost achitat, cel de-al doilea nefiind finalizat.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *