Aurel Tudose: Omu-i frunză pe pământ!

Pentru ce ar fi smart, Suceava smartpress? Mulți se întreabă și nu vor primi un răspuns definitiv niciodată fiindcă nici oamenii care au configurat această publicație online nu au folosit recentul importat termen americano-englez, pentru propriul uz.

Suceava smart press, cotidian online, are măcar o componentă în oferta cotidiană, pe care  puține alte publicații o pot susține constant, în politica editorială. Răspunsul rapid la un gând al omului care citește ceva și își exprimă la rândul său gânduri proprii. Pe autocritică, uneori aceste gânduri exprimate public, le mai ”cenzurăm”, fiindcă nu cadrează cu minimul confort al discursului civilizat.

Dar cum să nu răspunzi la un astfel de mesaj, nu doar cu like-uri, ci și cu muncă asociată:

”Minunată povestirea, m-a uns pe suflet, păcat că nu sunt  pomeniți acești mari rapsozi după cum merită, cel puțin Aurel Tudose, ca și cum n-a fost, deși a fost grozav cu vocea care trecea prin tine, m-am bucurat foarte mult văzâd că totuși cineva îl are în suflet”. Este un punct de vedere al doamnei Olga Macoveiciuc.

Domnia sa a determinat o reacție care poate face parte din smartul fiecăruia dintre noi.

Aurel Tudose, mândria Vicovului de Jos pe latură bărbătească, alături de Sofia Vicoveanca, mândria Vicovului de Jos pe latură de interpretare  feminină. Doamna Sofia Vicovenca este în continuare alături de noi. Aurel Tudose s-a stins, dar vocea sa a rămas. A fost nițel neglijent cu propria moștenire artistică. Cu mulți ani în urmă, Ion Băițan, acum director al Școlii de Arte ”Ion Irimescu”, Aurelian Ciornei, acum odihnindu-se în Cimitirul Pacea, primarul de la Vicovu de Jos de atunci, Vasile Popescu, primarul Ion Lungu de la Suceava, au sărbătorit activitatea artistică a lui Aurel Tudose, fiindu-i oferite titlurile de cetățean de onoare la Vicovu de Jos și la Suceava.

O firmă, ”Ana Sound”, aparținând lui Radu Schipor, tot de prin părțile Vicovului, dar mai de la nord,  a recuperat atunci de pe o casetă veche pe care modestul și totodată impetuosul Aurel Tudose și-a înregistrat o parte din cântecele sale, așezându-le pe un CD. Aceste melodii și vocea de neimitat a artistului Aurel Tudose, cântărețul de muzică populară din Vicovu de Jos, pot  fi acum, cu sprijinul Centrului Cultural Bucovina, a Școlii de Arte ”Ioan Irimescu” și, dacă doriți, a cotidianului online Suceava smartpress, reascultate pe un cont care i-a fost dedicat artistului.

Mulțumim pentru sugestie doamnei Olga Macoveiciuc.

Doamna Sofia Vicoveanca m-a încurajat să perseverez în acest demers.

Și, aveți cuvântul meu de onoare, dacă acest om – Sofia Vicoveanca,  care a făcut atât de multe pentru Vicovuri, Bucovina, Suceava, România, prin talent, muncă și perseverență, își amintește cu nostalgie de niște vremuri fără egal din perioada de glorie a Ansamblului Ciprian Porumbescu, când Aurel Tudose era purtător de stindard pe latura masculină a artiștilor, soliștii vocali de la Ansamblu, și la propriu și la figurat, altă recomandare chiar nu mai cer.

Cu drag!

”Omu-i frunză pe pământ”, zice Aurel Tudose. Audiție plăcută!

https://drive.google.com/drive/folders/1e2QWmK2Nr8w_kJimsu3xhUTSEwNNvUrY?usp=sharing

Please follow and like us:

4 comentarii la „Aurel Tudose: Omu-i frunză pe pământ!

 • 7 noiembrie 2021 la 18:36
  Legătură permanentă

  Va multumesc din suflet pentru ce faceti pentru tatal meu. Versurile din cantecele sale sunt pline de filosofie…experienta vietii…A fost un om care a cantat viata si a dat curaj la cei care asculta. Ma gandesc la el tot timpul si traieste in inima mea.

  Răspunde
 • 4 august 2022 la 16:39
  Legătură permanentă

  Omu-i FRUNZA pe pamant! Nicidecum Omu-i SINGUR pe pamant… Ar trebui sa corectam unele cuvinte in link-ul drive. google …etc pentru a asculta cantecele. Va multumesc.

  Răspunde
 • 28 noiembrie 2022 la 12:04
  Legătură permanentă

  Buna ziua!
  Puteti, de bunavoie sa publicati cantecele din Bucovina! Ea este sufletul nostru si al tatalui meu..

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *