Autobuze electrice, cu dotări și platforme betonate, la mâna licitatorilor

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a anunțat azi într-o conferință de presă că licitația pentru platforma betonată pentru autobuzele electrice care urmează să fie aduse în municipiul Suceava a fost adjudecată de asocierea dintre firmele Florconstruct SRL și SC DruPo SRL Suceava, pentru realizarea platformei betonate pe care să se amplaseze garajul pentru cele 40 de autobuze electrice, care vor urma să fie preluate de municipiul reședință de județ. Florconstruct ar urma să realizeze execuția platformei, în baza proiectului realizat de DruPo SRL. Desigur, dacă nu vor fi contestații și contractul va fi semnat.
Primarul Ion Lungu a mai spus că într-o ședință extraordinară programată pentru ziua de vineri, 9 noiembrie  va fi supus aprobării consilierilor locali proiectul de hotărâre vizând amenajarea a 52 de stații pentru cele 40 de autobuze electrice care ar urma să fie aduse în Suceava, cu bani europeni. Cum am arătat anterior, investiția anunțată de mai mulți ani privind introducerea în municipiul reședință de județ a unui sistem de transport public de călători cu autobuze electrice, avea nevoie, pentru ca să fie finanțată din bani europeni, de o serie de garanții.
Una dintre acestea prefigurau ca firma municipală TPL să devină unic operator pe arterele rutiere ale municipiului Suceava. A doua condiție se referea la spațiul de garare a acestor autobuze, pe când garajul vechi de pe strada Traian Vuia al firmei TPL este revendicat incert din punct de vedere legal, cu TASA, firmă cumpărată de afaceristul Ilie Carabulea din Sibiu, acum în penitenciar.
Noua platformă pentru autobuzele electrice se va ridica, dacă meseriașii de la Florconstruct și proiectanții de la DruPo SRL vor fi câștigători ai licitației

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *