AUTOGRAFE RAPID PLANTATE PE MICA ALEE RECENT BETONATĂ CĂTRE LOCUL DE JOACĂ DE LA PIAȚA MICĂ

Cu câteva zile în urmă semnalam predispoziția sucevenilor de a scurta căile, trasând cărări pe spațiile verzi, denumite generic ”Poteca leneșului” încă de pe vremea primarului Constantin Sofroni, trecut în eternitate. Am postat atunci mai multe fotografii, dintre cele mai relevante, dorind să evidențiem și faptul că uneori, pur și simplu nu există căi de acces amenajate spre spațiile publice, cum ar fi locurile de joacă pentru copii. Unul dintre acestea este poziționat în preajma Pieței mici, lângă gardul Bisericii din lemn. Când plouă, locul de joacă se transformă într-un fel de insuliță, fiindcă roată împrejur apa băltește. Copiii și însoțitorii lor iau în piept cu mult curaj bălțile pentru a ajunge la scrâncioburi și toboganuri.

Viceprimarul municipiului Suceava, Marian Andronache, a fost sensibilizat și a trimis acum o zi o echipă care să traseze, să delimiteze și să toarne o alee betonată până la locul de joacă din cartierul George Enescu. Toată lumea: copii, bunici, locuitori din preajmă,  mulțumesc municipalității pentru operativitate. Dar mulțumirea cea mai mare pare a veni din partea vizitatorilor nocturni ai micului părculeț care pe timp de vară și atunci când nu plouă, trag bere după bere și rag până la șase dimineața, ținând isonul ciorilor și pescărușilor, spre exasperarea localnicilor care au nevoie de somn pentru că, atunci când ipochimenii  cu cearcăne la ochi pleacă la odihnă, ei trebuie să se ducă la lucru.

Acești vizitatori nocturni sau alții asemenea lor, au dorit să intre în posteritate cu inscripții zgâriate cu bățul pe betonul proaspăt turnat, precum se vede în fotografiile alăturate.  Faptul că și-au pus autograful pe munca altor oameni, ține de minima civilizație oricum părăsită de aceștia cu multă vreme înainte. Dar rugămintea sucevenilor adresată Primăriei este să persevereze în astfel de acțiuni de creare a unor căi de acces măcar la locurile de joacă, o altă locație pe care o sugestionăm fiind cea din spatele blocului Belvedere, chiar lângă, să reținem, Direcția de Protecție a Copilului a Județului Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *