Automobil al unei firme din Sadova, incendiat din joacă de doi băieți de 10 ani din Câmpulung

Luni seară pe la ora 20.00, Poliția Municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată de către un bărbat de 38 ani din  Sadova, administrator al unei firme din localitate, despre faptul că la punctul de lucru al societății situat în municipiul Câmpulung Moldovenesc, strada Aeroportului a luat foc un autoturism, incendiul fiind stins de către acesta.

Polițiștii au identificat la punctul de lucru indicat autoturismul marca Renault Megane, care se afla pe o platformă din beton parcat la circa 5 metri de calea ferată și la o distanță de circa 40 metri de clădirea gării CF Sadova.

S-a solicitat intervenția unei echipe ISU în vederea efectuării cercetărilor de specialitate, operatorul 112 comunicând faptul că, având în vedere faptul că incendiul a fost stins, nu este necesară deplasarea în regim de urgență a  unui echipaj ISU.

Autoturismul prezenta urme de ardere în partea interioară și în zona portbagajului, compartimentul motor nefiind afectat. Autoturismul nu avea montat acumulator auto. Incendiul nu a afectat alte bunuri, iar în interiorul autoturismului, conform celor declarate de persoana vătămată nu se aflau bunuri de valoare.

Persoana vătămată a precizat faptul că autoturismul distrus de incendiu nu se afla în stare de funcționare, acesta fiind parcat în incinta societății din luna ianuarie 2020 cu portierele neasigurate.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că incendiul a fost provocat de către doi băieți de 10 ani din Câmpulung Moldovenesc, care, jucându-se în zonă, au intrat în autoturism și găsind în torpedo o lumânare tip candelă și o cutie de chibrituri, au aprins lumânarea și au așezat-o pe bordul autoturismului. Cei doi minori au continuat joaca în interiorul autoturismului și au scăpat lumânarea pe covorul din cauciuc de lângă scaunul șoferului, care s-a aprins în urma răspândirii de ceară lichidă pe suprafața acestuia. Minorii au încercat să stingă focul ce a izbucnit în interiorul autoturismului, însă fără succes, fapt pentru care au plecat în fugă spre domiciliu. Din discuțiile purtate cu părinții minorilor, cei doi copii nu au suferit leziuni fizice.

Se efectuează cercetări privind infracțiunea de ”distrugere din culpă”.

 

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other