Mopan Suceava
Actualitate

Autorul accidentului de sub pasarela Burdujeni era beat. Polițiștii nu au stabilit care dintre cei doi ocupanți ai automobilului conducea, dar ambii erau sub influența alcoolului

Polițiștii suceveni au oferit detalii ale accidentului care s-a petrecut aseară, pe la ora 22.30, sub pasarela de la Burdujeni, pe strada Nicolae Iorga. Acesta a fost provocat de un șofer aflat sub influența alcoolului, care a intrat pe contrasens cu automobilul Audi TT, înmatriculat în Marea Britanie. Nu s-a putut stabili care dintre cei doi ocupanți ai automobilului se afla la volan dar este cert că amândoi erau în stare avansată de ebrietate.

Astfel, la data de 08.03.2024, în jurul orelor 22:20, autoturismul marca Audi TT, înmatriculat în  Marea Britanie, circula pe str. Nicolae Iorga din municipiul Suceava pe sectorul cuprins sub pasarela Burdujeni, având direcția de deplasare dinspre Gara Burdujeni către ”Orizont”. Autoturismul a pătruns pe sensul opus de mers intrând în coliziune cu un autoturism marca Ford Tourneo, condus de o femeie de 36 ani, care venea din sens opus.

În momentul impactului în interiorul autoturismului Audi TT, se aflau doi bărbați, Dohotari Bogdan de 36 ani și Crăciun Adrian de 33 ani, fără a se putea stabili cu exactitate care dintre aceștia se afla la volanul vehiculului, între declarațiile celor doi existând neconcordanțe, pe fondul consumului de băuturi alcoolice.

În urma accidentului, Dohotari Bogdan și femeia aflată la volanul celuilalt autoturism, au fost preluați și transportați de ambulanțe la Spitalul Clinic de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava, bărbatul fiind diagnosticat cu contuzie prin accident rutier, traumatism bazin, tulburări de comporatament, etilism acut iar femeia cu contuzie coloană cervicală, contuzie toracică.

Crăciun Adrian a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i s-au prelevat două mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Șoferița autoturismului Ford a fost testată cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesteia i s-a prelevat o mostră biologică de sânge necesare în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Dohotari Bogdan a refuzat testarea cu aparatul etilometru și de asemeanea a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost testat cu aparatul etilometru și pasagerul aflat în autoturismul Ford Tourneo, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se va întocmi dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Atât  Dohotari Dan-Bogdan, cât și Crăciun Adrian nu au cooperat cu lucrătorii de poliție în vederea stabilirii cu exactitate a producerii accidentului de circulație, toate circumstanțele producerii evenimentului urmând a se stabili în cadrul dosarului penal.

Autoturismul Audi TT nu are ITP și nici RCA fiind imobilizat de către polițiști.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *