AUTORUL UNEI CRIMEI SĂVÂRȘITE ANUL TRECUT, CARE A ASCUNS CADAVRUL VICTIMEI ÎN BECI TIMP DE 8 LUNI, TRIMIS ÎN JUDECATĂ

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, cercetat în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de omor.
Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

În cursul anului 2017 victima a locuit în aceeași casă cu inculpatul, în zona rurală a județului Suceava, iar din banii obținuți din cerșit, respectiv din munci cu caracter ocazional, cei doi achiziționau alimente precum și băuturi alcoolice, pe care le consumau împreună în mai sus-menționatul imobil.
Persoana vătămată a fost observată ultima dată în viaţă, la cerşit, în toamna anului 2017, lunile septembrie sau octombrie.
La data de 08 mai 2018 un martor a sesizat lucrătorii unității de poliție din localitatea rurală respectivă cu privire la presupusa dispariție a victimei. Ulterior a fost sesizat și organul de urmărire penală, iar actele de urmărire penală întreprinse ulterior au dus la suspiciunea rezonabilă că persoana dată dispărută a fost ucisă, iar ulterior cadavrul său a fost ascuns într-un beci.
La data de 09 mai 2018 a fost efectuată o percheziţie domiciliară la locuinţa unde victima a locuit împreună cu inculpatul. Cu această ocazie în beciul din şura gospodăriei a fost identificat cadavrul – mumificat – al unei persoane de sex masculin, acoperit cu resturi vegetale; în acelaşi beci au fost identificate printre resturile vegetale două bucăţi de funie din material sintetic. În aceeaşi şură a fost identificat un topor cu coada din lemn; pe coada toporului au fost identificate mai multe zone care prezintă pete de culoare brun-roşcat cu aspect de sânge.

Conform concluziilor medicului legist care a efectuat autopsia la data de 09 mai 2018, moartea victimei a putut fi violentă şi s-a putut produce în condiţiile unui traumatism cranio-cerebral, posibil prin lovire cu obiect dur cu margini de formă geometrică (posibil vătrai). Medicul legist a identificat fracturi costale şi de stern care s-au putut produce post mortem, prin manipularea cadavrului. Aspectul cadavrului pledează pentru posibilitatea ca decesul să se fi produs cu circa 8 luni anterior efectuării autopsiei.
Din ancheta penală a reieșit că în toamna anului 2017, septembrie sau octombrie 2017, pe fondul consumului de alcool, între inculpat și victimă a izbucnit un conflict spontan. Inculpatul a lovit victima în zona cranio-cerebrală cu un obiect contondent (bucată de lemn sau un vătrai). Victima a decedat ulterior, iar inculpatul a ascuns cadavrul victimei în beciul din şură.
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *