Autostrada Unirii, tema primei conferințe de presă din acest an a președintelui PNL Suceava, Gheorghe Flutur

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, care este și președinte al Consiliului Județean Suceava a organizat azi prima conferință de presă din acest an și una dintre puținele conferințe de presă în calitate de lider județean al principalului partid de opoziție de după alegerile din 2016.

Precum se știe, 2019 este an electoral, fiind programate alegerile pentru Parlamentul European dar și pentru președinția României.

În județul Suceava nu sunt deocamdată semnale că vor fi propuși candidați locali ai PNL pe lista eligibilă la europarlamentare și este clar că Partidul Național Liberal îl va susține, pentru un nou mandat la prezidențiale, pe Klaus Johannis.

Tema principală a  conferinței de presă de azi susținută de președintele PNL Suceava Gheorghe Flutur a fost însă una care depășește sfera strictă a interesului politic.  Este vorba despre un proiect pentru care s-a găsit și un nume: ”Autostrada Unirii”. Este vorba despre acea prefigurată autostradă care va trece, dacă va fi realizată, la mai puțin de 100 de kilometri de orice oraș important din județul Suceava. Este vorba, precum se știe, de autostrada Iași – Târgu Mureș, care va străpunge Carpații Orientali pe la Târgu Neamț, cu ieșire prin Ditrău  și Toplița către  Ardeal.

O hartă prezentată de Gheorghe Futur conține și distanțe în kilometri de la principalele localități din județul nostru care justifică orice efort s-ar face pentru ca această autostradă să se realizeze. Spre exemplu, de la Suceava la primul contact cu autostrada vor fi doar  60 de kilometri; de la Fălticeni, 32 de kilometri;  Dolhasca, 26 de kilometri; Gura Humorului, 64 de kilometri; Vatra Dornei, 96 de kilometri; Câmpulung Moldovenesc, 89 de kilometri; Rădăuți, 97 de kilometri; Mălini, 79 de kilometri; Broșteni, 35 de kilometri și Siretul, prima poartă de intrare în România dinspre Ucraina, la 102 kilometri. Toate aceste distanțe sunt oglindite pe harta prezentată de președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, în conferința de presă organizată azi la sediul Partidului Național Liberal. (foto)

Gheorghe Flutur a explicat că această autostradă, de 318 kilometri este în continuare în fază de negociere. S-au făcut studii de fezabilitate, s-au primit bani publici, s-au dat banii înapoi se face acum campanie de strângere de semnături pentru susținerea acestui proiect de autostradă. ”Parlamentarii de Suceava să formuleze amendamente la legea bugetului de stat pentru ca să fie cuprinse sume necesare pentru demararea acestei investiții”, a transmis Gheorghe Flutur. El a arătat că s-a ajuns în situația ca românii din Moldova să se uite cu binoclul cum ardelenii  se dezvoltă. ”Am sărbătorit 100 de ani de când ne-am unit. În Ardeal se face integrarea cu 100 de kilometri pe oră. Noi mergem cu 40 de kilometri pe oră. Invităm toate partidele politice din Suceava să fim mai apropiați între noi decât sunt conducătorii partidelor noastre, dacă acest lucru șovăie, la București”, a transmis președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *