Avalanșă de sancţiuni contravenţionale aplicate şi permise reţinute în două zile de Serviciului Rutier Suceava în urma acţiunilor pe linia depistării conducătorilor auto ce conduc după ce au consumat băuturilor alcoolice

În perioada 02.11.- 04.11.2018, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au organizat o acțiune pe raza județului, pe linia depistării conducătorilor auto ce conduc autovehicule după ce au consumat băuturilor alcoolice, ocazie cu care au fost constatate 8 infracțiuni, din care 4 fapte de conducere sub influența alcoolului, 1 pentru refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și 3 alte infracțiuni. Polițiștii au aplicat 128 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 54.742 lei și au reținut 18 permise de conducere, din care 4 pentru alcool și 14 alte cauze. De asemenea, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

Exemple:
La 03.11.2018, ora 22.29, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava, a oprit pentru control pe DJ 208B, din comuna Dumbrăveni, autoturismul condus de un localnic de 29 de ani, care emana halenă alcoolică, motiv pentru care, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La 03.11.2018, ora 15.05, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, a oprit pentru control pe DC 35, din comuna Bălcăuți, autoutilitara condusă de un bărbat de 43 de ani, din comuna Calafindești, care anterior, a intrat în coliziune cu un autoturism, rezultând doar avarii, acesta părăsind locul tamponării. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că, bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere. Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La 04.11.2018, ora 07.20, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava, a oprit pentru control pe B-dul 1 Mai din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 30 de ani, din comuna Moara, care avea o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, a fost condus la spital, unde, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. I s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *