Aventură cu mașina fratelui sfârșită dramatic la Horodnic. Șoferul băut și fără permis a încercat fără succes să așeze la volan un șofer necunoscut, după ce a intrat cu Alfa Romeo în gard

Luni, 03.05.2021 pe la orele 15:00, lucrătorii de poliție din cadrul SPR 3 Marginea au fost sesizați prin 112, de către un bărbat din municipiul Rădăuți, despre faptul că un autoturism i-a distrus gardul împrejmuitor de la imobilul pe care îl deține în localitatea Horodnic de Sus. 

La fața locului polițiștii au găsit autoturismul marca Alfa Romeo, care prezenta avarii în zona frontală și lateral dreapta. A fost identificat G. C. , din Horodnic de Sus care a declarat că autoturismul implicat în evenimentul rutier este proprietatea fratelui său I.C., care este plecat la muncă în Marea Britanie, autoturism pe care i l-a lăsat în grijă. 

El a mai explicat că înainte de producerea evenimentului,  a hotărât să-i dea cheile autoturismului unui prieten pe care îl cunoaște din vedere, dar nu știe numele lui, pentru a se plimba cu mașina, împreună cu acesta. El a afirmat cu că pe  timpul deplasării cu autoturismul a stat doar pe scaunul din dreapta a conducătorului auto.

Cert este că autoturismul,  după ce a parcurs distanța de aproximativ un kilometru, pe un drum comunal neclasificat din Horodnic de Sus, pe fondul neadaptării vitezei, prietenul necunoscut ar fi pierdut controlul direcției de deplasare intrând în coliziune cu gardul gospodarului.  În urma impactului nu au fost victime omenești, rezultând doar pagube materiale.

G.C., a recunoscut că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto, fapt confirmat ulterior și în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române.

Având în vedere faptul că imediat după producerea evenimentului rutier G.C. a fost observat lângă autoturism, însoțit de un alt bărbat despre care acesta  a refuzat să ofere relații privind identitatea sa și existând suspiciuni că de fapt el ar fi fost conducătorul autoturismului, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior  i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *