Aventură de noapte a unor tineri din Cârlibaba, până au intrat cu mașina într-un gard

Trei tineri din Cârlibaba au făcut ture la miez de noapte pe drumurile din zona de munte a județului, până au intrat cu mașina într-un gard.  

La 18.05.2019, pe la orele 03:20, un tânăr de 19 ani din Cârlibaba, în timp ce conducea autoturismul marca VW pe DN 17B, comuna Dorna Arini, din direcţia Vatra Dornei către Ortoaia, într-o curbă periculoasă la dreapta, pe fondul vitezei neadaptate la condiţiile de drum, carosabil umed, a pierdut controlul asupra direcției și a intrat în coliziune ci gardul unui imobil. 

În urma impactului, acesta și prietenul său de 27 ani tot din Cârlibaba au suferit leziuni corporale fiind transportați la Spitalul Municipal Vatra Dornei pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că în acea noapte, în jurul orei pe la 02.45, un al treilea prieten de 17 ani, tot  din Cîrlibaba, a condus mașina Iacobeni până în stația Peco Socar de pe strada Argestru din Vatra Dornei, unde i-a încredințat autoturismul amicului de 19 ani, care a condus aproximativ 15 km până în momentul producerii accidentului. După verificarea în baza de date a rezultat faptul că tânărul de 17 ani nu posedă permis de conducere pentru a  circula cu autoturismul pe drumurile publice.

Conducătorii autoturismului au fost testați cu aparatul etilotest, iar în urma testării a rezultat o concentraţie de 0.36 mg alcool pur în aerul expirat pentru tânărul de 19 ani și 0 mg/l alcool pur în aerul expirat al celui de 17 ani.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru infracțiunile de „vătămare corporală din culpă”,  „conducere fără permis de conducere” și „încredințarea unui vehicul unei persoane care se afla sub influența alcoolului”,  iar cercetările sunt efectuate de către Compartimentul Rutier Vatra Dornei.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *