Avertisment transmis de senatorul liberal Daniel Cadariu instituțiilor deconcentrate ale statului să nu se implice în campania electorală

Senator PNL de Suceava Constantin-Daniel Cadariu  avertizează instituțiile deconcentrate ale statului: să nu se implice în campania electorală.

El se referă în primul rând la Direcția Silvică Suceava, dar și la Inspectoratul Școlar Județean, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcția de Sănătate Publică, Protecția Consumatorului, Inspecția Muncii etc. Iar Instituția Prefectului Județului Suceava să întreprindă doar acele acțiuni și activități conferite prin lege în ceea ce privește alegerile prezidențiale.

”Cu ocazia alegerilor europarlamentare din mai 2016, dar și a unor alegeri locale parțiale din ultimii ani, am fost sesizați de către locuitorii din mai multe localități din județ asupra faptului că unii conducători de instituții deconcentrate au făcut presiuni și chiar au impus salariaților din subordine să se implice în campaniile electorale.

În unele cazuri acești conducători, împreună cu alte persoane subordonate, cu funcții de conducere, au participat în mod direct și activ la acțiuni cu caracter electoral în mai multe localități din județul Suceava. Ori aceste fapte îmbracă aspecte penale, iar dacă se vor repeta vom depune plângeri împotriva oricărui salariat din cadrul instituțiilor deconcentrate ale statului care se va implica în campania electorală, încălcând astfel prevederile legale.

Avertizez pe această cale, în mod special, conducerea Direcției Silvice Suceava, dar și a celor 24 de Ocoale silvice subordonate, ca în perioada campaniei electorale să își vadă de atribuțiile de serviciu și să nu se implice în acțiuni cu caracter electoral. De asemenea, în ziua votului salariații din cadrul acestor instituiții să nu se mai ocupe cu “supravegherea” secțiilor de vot, ci mai curând, dacă nu au ce face cu timpul lor liber, să asigure paza fondului forestier pe care îl au în administrare, mai ales că în ultima perioadă, așa cum apare și în presă, a fost semnalat faptul ca în fondul silvic din județul Suceava au loc defrișări ilegale și furturi de masă lemnoasă”, a transmis Senator PNL Constantin-Daniel Cadariu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *